Aperitiv mamaliga in straturi

de claudiaO in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2019 | 3423 vizualizari

 

O mâncare delicioasă, o altfel de lasagna :)) sau lasagna țărănească cum a denumit-o Edi.

 

INGREDIENTE

  • 600 g mălai
  • 2 l apa
  • 2 lgte sare
  • 300 g telemea veche de oi
  • 4 cârnați de casa afumati
  • 250 g bacon
  • 400 g branza de burduf
  • 200 g branza Raclette cu piper
  • 3 ouă
  • 4 linguri smantana
  • Unt pt uns tava
  • 1 praf de busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga in straturi:

Începem mâncarea noastră cu mămăliga.  Punem apa in tuci, sare si, cand e călduță, turnam jumate din cantitatea de mălai. Fierbem pana dispare spuma formată deasupra, apoi punem restul de mălai si lăsăm să fiarbă bine, amestecând din cand in cand. Trebuie să iasă o mămăligă nu prea tare.

Carnatii ii tăiem feliute si ii rumenim usor in ulei. Ii scoatem pe o farfurie sa se scurgă de surplusul de grăsime. Telemeaua o razuim pe razatoarea cu gauri mari. Burduful il tăiem felii. 

Luam o tava mai înaltă, o ungem cu unt, apoi punem un strat de mămăligă. Peste ea adăugăm carnatii, 3 sferturi din telemea, 3 sferturi din burduf, si tot asa bacon. Acoperim cu mămăliga, apoi punem restul de burduf si telemea. Deasupra punem fasii de Raclette.

Dam la cuptor vreo 20 minute, apoi batem ouăle cu smantana si turnam deasupra. Presaram putin busuioc si mai lăsăm la cuptor pana se românește usor.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am servit cu smantana deasupra, dar merge si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă

pe 17.03 la 09:55

Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

de oanapl 7

pe 16.03 la 21:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de conopida