Am descoperit ca la socrii mei in gradina cresc urziti atat de frumoase si proaspete-am profitat sa imi gatesc o minunatie de crema de urzici-simpla, plina de vitamine dar delicioasa...
Alegem urzicile cu manusi!!! ca pisca de mori. Se spala bine si le fierbem in apa clocotita. Se prepara de fapt ca si spanacul. Cand s-au fiert, le scurgem in strecuratoare si le stoarcem bine de surplusul de apa.
Le tocam cu cutitul; In cratita punem uleiul la incalzit si adaugam usturoiul pisat- lasam sa capete gust si culoare si punem urzicile sa le calim 1 minut. Amestecam laptele rece cu faina cu un tel sa nu se faca cocoloase si turnam peste urzici, amestecand cu grija. Punem sare dupa gust si adaugam lapte dupa preferinta. Mie imi place mai cremos.
Servim cu ochi de ou (Eu am fiert oul-ou posat) si paine prajita.