Imi plac mult preparatele cu carne de pui, pentru ca este carnea mea preferata. Aceasta reteta a devenit una din placerile mele culinare, atat de mult m-a incantat. O voi face mai des cu siguranta, ca mie ce imi place, repet si iar repet. Trebuie sa le incercati macar o data ca sa va convingeti!
Parliti copanelele pe flacara aragazului, le spalati bine. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati 2 catei de usturoi curatati si feliati si o canita cu apa.
Bagati pulpele in cuptorul incins, la 200 de grade C, pentru 30-35 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le asezati pe o farfurie. Cat puiul sta la cuptor, pregatiti ciupercile.
Spalati ciupercile si le taiati felii. Ceapa o curati si o tocati marunt, usturoiul il curatati si il pisati.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si ciupercile. Le inabusiti 2-3 minute, presarati sare si piper. Adaugati si o canita cu apa, lasati sa scada lichidul la foc potrivit. La final adaugati usturoiul pisat si patrunjelul verde, tocat marunt. Dati tigaia cu ciuperci deoparte.
Presarati putina faina pe masa de lucru, asezati foietajul si il mai intindeti putin. Taiati 6 patrate mai mari. Asezati pe mijlocul fiecarui patrat ciuperci, apoi cate un copanel. Adunati marginile de aluat in sus pe bucata de pui, strangeti cat mai bine. La capat inveliti cu staniol. Procedati la fel cu toate bucatile de pui. Bateti oul spuma, iar cu un penson ungeti foietajul. Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cele care nu au strat dreptat, eu le-am sprijinit de o lingurita, doar ca la copt, linguritelele se lipesc de foietaj, dar cu putina grija se pot indeparta. Introduceti tava cu pulpe in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa 5 minute la racorit. Noi le-am servit cu putina crema de otet balsamic si o salata de rosii.
Sa aveti pofta!