Aceste fursecuri sunt ușor și rapid de făcut. Pe mesele festive, sau din orice zi, sunt tare aspectuoase și au un gust delicios.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 42 de fursecuri și am socotit câte 6/porție.
Se face un aluat fraged din: unt, făină, zahăr pudră, vanilie, cele două gălbenușuri și coaja răzuită de la o lămâie.
Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este legat și nelipicios, se dă la frigider pentru 30 minute, ca să se întărească.
Se scoate aluatul întărit din frigider, se împarte în trei bucăți din care se reține una, pe planșetă, iar celelalte două se dau înapoi, în frigider.
Din aluatul de pe planșetă se face un sul cu diametrul de 2,5-3 cm din care se taie cam aproximativ 14 bucățele. Din acestea se fac biluțe care se trec prin albuș și apoi prin bobițele de ciocolată.
Se pun fursecurile astfel decorate pe tava în care s-a întins hârtie de copt în prealabil și se procedează la fel cu restul aluatului.
Se dau fursecurile la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru aproximativ 35 minute, până ce se rumenesc la bază. Atunci se scoate tava din cuptor și fursecurile se lasă să se răcorească total, după care se pun într-o cutie închisă ermetic, la răcoare.
1
Faceți aluatul cu unt rece.
2
Dacă aluatul este mai moale, suplimentați cantitatea de făină, dar nu cu mult. Oricum, aluatul se va întări în frigider, iar dacă veți adăuga prea multă făină, fursecurile vor fi înecăcioase, în loc să fie fragede.
3
Aluatul poate fi preparat și cu o zi înainte și poate sta mai mult timp în frigider.
4
Nu țineți pe planșetă decât aluatul pe care-l prelucrați. Celălalt trebuie să stea la frigider.
5
Pentru decorare, presați puțin biluțele în bobițele de ciocolată. Ele vor adera, chiar dacă nu veți trece biluțele, mai înainte, prin albuș. Albușul asigură, de fapt, lipirea ornamentelor, de biluțele de aluat.
6
Fursecurile nu trebuie rumenite decât la bază. Altminteri, untul din ele va ieși (veți vedea petele de grăsime pe hârtia de copt!), iar ele vor fi uscate și înecăcioase.
7
Nu se presară zahăr pudră pe aceste fursecuri, al căror decor unic, bobițele de ciocolată, le dau tot farmecul.