Desert prajitura Alba ca zapada

de claudiaO in Prajituri, 8 Ian 2019 | 3069 vizualizari

 

Atât de draga imi este prăjitură asta, imi aduce aminte de copilarie.
 

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 3 galbenusuri
  • Un praf de sare
  • Faina in jur de 700 g
  • 1 plic de amoniac
  • 1 vârf de linguriță de bicarbonat
  • Pentru crema:
  • 1,2 l lapte dulce
  • 10 linguri faina
  • 1-2 lamai- zeama si coaja
  • Zahar vanilat burbon
  • 7-8 linguri zahar tos -dupa gust
  • 300 g unt 82% grăsime
  • Zahar pudră vanilat pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Alba ca zapada:

Gălbenușurile le frecam putin cu sarea, uleiul si zahărul. Adăugăm laptele si amoniacul+bicarbonatul stinse în 3 lingurite otet si apoi faina. Framantam o coca elastică. Lăsăm să se odihnească la rece 30 minute.

Între timp ne apucăm de crema; amestecăm faina cu zaharul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte il punem la foc. Cand e aproape de fierbere , punem amestecul  de faina si zahar si fierbem cca 2-3 minute, pana obtinem o budinca.  Acoperim cu folie sa nu faca crusta, si lăsăm să se răcească. Untul moale il adăugăm in budinca racita, adăugăm zeama si coaja de lămâie după gust( mie mi-a plăcut mai acrisoara) si 2-3 plicuri zahar vanilat.

Coca o împărțim în 3 și întindem foile cat putem de subtiri. Punem aluatul pe fundul tavii, acoperit cu hartie de copt si dam la cuptor 7-10 minute pana se rumenesc usor la capete. Lăsăm să se răcească, apoi umplem foile cu crema obținută.  Punem peste prăjitură un fund gros de lemn si ceva greutati pana a doua zi pentru fragezire.  Tăiem prajitura in pătrate, romburi,triunghiuri...cum ne place...si o pudră din abundență cu zahar aromat cu vanilie.

Servim cu plăcere lângă o cana cu cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci