Atât de draga imi este prăjitură asta, imi aduce aminte de copilarie.
Gălbenușurile le frecam putin cu sarea, uleiul si zahărul. Adăugăm laptele si amoniacul+bicarbonatul stinse în 3 lingurite otet si apoi faina. Framantam o coca elastică. Lăsăm să se odihnească la rece 30 minute.
Între timp ne apucăm de crema; amestecăm faina cu zaharul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte il punem la foc. Cand e aproape de fierbere , punem amestecul de faina si zahar si fierbem cca 2-3 minute, pana obtinem o budinca. Acoperim cu folie sa nu faca crusta, si lăsăm să se răcească. Untul moale il adăugăm in budinca racita, adăugăm zeama si coaja de lămâie după gust( mie mi-a plăcut mai acrisoara) si 2-3 plicuri zahar vanilat.
Coca o împărțim în 3 și întindem foile cat putem de subtiri. Punem aluatul pe fundul tavii, acoperit cu hartie de copt si dam la cuptor 7-10 minute pana se rumenesc usor la capete. Lăsăm să se răcească, apoi umplem foile cu crema obținută. Punem peste prăjitură un fund gros de lemn si ceva greutati pana a doua zi pentru fragezire. Tăiem prajitura in pătrate, romburi,triunghiuri...cum ne place...si o pudră din abundență cu zahar aromat cu vanilie.
Servim cu plăcere lângă o cana cu cafea.