Intr-o seara aveam pofta de ceva mai deosebit. In frigider aveam niste branzeturi iar in cosul cu fructe niste pere foarte coapte. Candva la o emisiune culinara am vazut o gustare cu cele doua ingrediente. Este o reteta simpla pe care o poate pregati oricine, singura conditie este sa iti placa combinatia de dulce cu sarat.
Bagheta de paine o taiem pe lungime in jumatate si apoi in felii cat doriti de mari.
O stropim cu ulei de masline si punem putina sare cu ierburi italiene, pentru aroma.
Pe un gratar prajim painea pana cand se rumeneste usor.
Asezam intr-o tava painea prajita. Pe fiecare bucata de paine punem cateva bucati de pere (perele le spalam, le curatam de samburi si le taiem in felii cam de grosimea unui deget).
Pe fiecare bucata am asezat cate 3-4 felii de para.
Intre feliile de pere punem cascaval bucatele si branza de capra.
Deasupra presaram cativa samburi de nuca.
Punem tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 10 minute.
Pana se fac gustarile, pregatim salata: salata amestec am asezat-o intr-un bol, am pus peste ea putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si cateva capere tocate.
Salata se poate prepara dupa gust.
Serviti gustarile calde alaturi de salata.