Blat
Crema
Decor
Blatul
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul, laptele, uleiul, lamaia razuita, un praf de sare si vanilia. Cand zaharul este topit se adauga faina si praful de copt, apoi se adauga albusurile cu grija si dupa, nuca.
Crema
Ouale, zaharul si ciocolata rupta bucati se pun pe baie de abur si se lasa pana se face ca o crema si ciocolata e topita, apoi batem crema rezultata pana isi dubleaza volumul. Lasam crema 30 minute la frigider.
Dupa ce se raceste adaugam frisca si batem pana se intareste. Adaugam si gelatina hidratata si amestecam bine. Lasam la rece pana incepem asamblarea.
Asamblarea
Taiem blatul in 3.
Intr-o forma cu inel, detasabila, vom aseza prima foaie, fiecare foaie o vom unge cu crema pana terminam ingredientele, iar deasupra vom unge tot cu crema, peste care vom presara nuca si ciocolata bucati.
Se lasa pana a doua zi la frigider.
Pofta buna !