Este o prajitura rapida, deloc complicata, ieftina si delicioasa. Este o alegere perfecta atunci cand ai adunate multe albusuri si nu ai idei.
Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca.
Intre timp cernem faina cu praful de copt si le adaugam peste bezeaua de albusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, iar la final turnam ciocolata topita in fir subtire si omogenizam.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava cu peretii inalti tapetata cu hartie de copt si dam prajitura la cuptor pentru 40 minute la 170°C.
Cand este gata, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.
Se mai poate orna cu o crema de vanilie, un sos de fructe sau chiar o bila de inghetata alaturi!!!
Un deliciu!