Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup

de vasimur in Mancare copii, 9 Ian 2019 | 3847 vizualizari

 

Când erau copiii mei mici, nu existau restaurante tip fast food și nici McDonald's, decât în marile orașe. Le plăcea să mănânce hot dogs, așa că eram nevoit să improvizez. Crenvurști se mai găseau și nu mi-a fost prea greu să le fac pofta, cum se spune. Cumpăram cornuri iar dacă nu aveam ketchup, făceam din suc de roșii (sau pastă de roșii diluată cu puțină apă), sare, piper, boia de ardei dulce, zahăr și eventual oțet balsamic și usturoi. Mai trebuia o maioneză rapidă și cam asta era tot. Prefer maioneza făcută în casă, chiar dacă acuma se găsește de gata, în magazine!
Crenvurștii în corn astfel făcuți, pot constitui un mic dejun perfect sau chiar și o cină delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 4 bucăți chifle (din comerț, nu rotunde)
  • 2 cremvurști subțiri, de porc (sau porc și vită)
  • 1 salată mică, pentru ornat
  • 4-5 linguri ketchup
  • 4-5 linguri maioneză
  • 2 linguri muștar
  • 1 linguriță zahăr
  • frunze de pătrunjel, pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup:

Dacă nu avem ketchup, pregătim pe loc din: 4-5 linguri de suc de roșii, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță oțet balsamic și sare, piper, boia dulce, după gust. Le amestecăm bine și gata! Dacă vă place, puteți să puneți și 1-2 căței de usturoi, răzuiți!

Facem o maioneză rapidă din: 1 ou întreg, 200-250 ml ulei, 1 lingură muștar, sare după gust și o lingură de zeamă de lămâie. Punem toate ingredientele într-un vas mai înalt (de sticlă sau plastic) și le mixăm, la viteză mare, până ce obținem consistența dorită. Maioneza este gata în câteva minute. Ingredientele pentru maioneză, trebuie să fie obligatoriu la temperatura camerei! Puteți folosi și un blender, dacă aveți.

Punem la fiert apă cu puțină sare. Când fierbe apa punem crenvurștii la fiert, doar 2-3 minute, ca să nu se crape. Îi scoatem apoi pe o farfurie, la răcit.

Tăiem pe lungime chiflele, în așa fel încât partea de deasupra să fie ca un capac. Scoatem o parte din miez, pe lungime, cu o linguriță. Ca să încapă în „culcuș”, tăiem fiecare crenvurșt în 2 bucăți. Am făcut acest lucru deoarece crenvurștii erau foarte lungi în comparație cu chiflele! În „culcușul” format punem maioneză, muștar, ketchup, o frunză de salată și o bucată de crenvurșt. Deasupra mai punem muștar, ketchup, maioneză și ornăm cu frunze de pătrunjel.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți să folosiți ketchup și maioneză din comerț dar eu le prefer pe cele făcute în casă.

2

Dacă vă place, puteți pune mai multă maioneză și/sau ketchup.

3

Sunt buni și crenvurștii de pui, dacă vă plac.

4

Dacă chiflele sunt mai lungi și crenvurștii încap așa cum sunt, vom cumpăra același număr de crenvurști, ca și chiflele!

5

Cantitatea de maioneză și ketchup va fi în funcție de cât de mari sunt chiflele (cornurile) și crenvurștii.

6

Puteți să cumpărați baghetă de pâine și s-o tăiați la lungimea dorită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartine pentru copii pretentiosi