Pate de ficatei de pui

de AnaDavid in Ficat, 8 Ian 2019 | 2323 vizualizari

 

Ficatul de pui este popular din cele mai vechi timpuri. Pregătirea lui necesită multă grijă, dar dă rezultate remarcabile. Pateul poate fi pregătit în avans și tinut in frigider pentru câteva zile. În Evul Mediu, pateul in crustă s-a dezvoltat foarte mult: termenul de patiserie a fost aplicat tocmai pentru a indica plăcintele sărate. Succesul preparatelor medievale a continuat în Renaștere și s-a răspândit mai ales în Franța.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 100 de grame de unt
  • 100 g ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • piper
  • patrunjel, cimbru, salvie, Rozmarin
  • 50 ml brandy o wiskey
  • 200 ml supa de pui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficatei de pui:

Intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi, cimbru, salvie și Rozmarin si se lasa sa se incalzeasca. Cand usturoiul începe să isi schimbe culoarea, se elimina totul și se lasă doar uleiul.
Se adăuga ceapa tăiata felii subțiri.
Dupa ce ceapa incepe sa devina lucioasa la gătit, adaugam si ficatei și le prajim bine.
Adaugam sarea și piperul.
Se stinge cu brandy și apoi se adaugă supa de pui. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute la foc mic.
Se scoate de pe foc și se răcește timp de 5 minute.


Se pune în mixer și se mixseaza pana devine o cremă fină și omogenă.
Se adaugă untul la temperatura camerei și se amestecă din nou.
Se răcește și se pune în frigider, unde rămâne si 4-5 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei in sos de smantana