O reteta tipica portugheza-usor de facut si delicioasa!
Pregatim o tava de cuptor patrata sau putem folosi tava dreptunghiulara-dar nu vrem sa fie prea inalta baza ruladei. Deci cu ajutorul de putina margarina pusa din loc in loc pe fundul tavii pune hartie de copt.
Intr-un bol punem zaharul si dam pe razatoare portocalele ; pentru a augmenta aroma de portocale, amestecam cu varful degetelor zaharul cu coaja de portocale; amestecam apoi cu faina si punem sucul stors de la portocale. Adaugam treptat ouale-nu batem sa nu devina spumos-amestecam doar cu un tel pana incorporam toate ouale. La final punem margarina sau untul topit. Textura e livhida-ca la o budinca.
Turnam cu grija in tava care are hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 230ºC.
Cand a prins culoare si s-a mai intarit scoatem din cuptor si inrolam cand inca e calda. Pe masa de lucru intindem o hartie de copt , presaram cu zahar tos si rasturnam rulada cu partea superioara peste zaharul de pe hartie. Scoatem hartia in care s-a copt si cu ajutorul hartiei dedesubt rulam, formand o rulada. Aveti grija ca textura e destul de fragila. Ca o budinca mai solida. Odata rulata se impacheteaza in aceeasi hartie si o pastram la frigider. Dupa cateva ore doar sau a doua zi o scoatem si o decoram. Se taie felii si o servim rece. O sa adorati gustul de budinca de oua cu parfum intens de portocale.
In Portugalia e una din retetele tipice facute de Craciun.