A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tocanita piperata, de vacuta, cu...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Curatati si spalati ceapa, morcovul, usturoiul si kapia. Morcovul se toaca marunt sau se razuieste. Eu am folosit robotul. Ceapa, ardeiul si usturoiul se toaca marunt....Citeste continuarea

Reteta delicioasa de paste cu somon...

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Preparare Reteta delicioasa de paste cu somon si smantana Intr-o cratita se pune apa cu sare, se lasa sa clocoteasca si se pun pastele, se lasa cat scrie pe punga/sau cutie. Cand sunt...Citeste continuarea

Friptura de miel cu ghebe sotate si...

Postat de: simona72 in Oaie

Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu struguri

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se aleg boabele mari din ciorchine, se spală și se scurg de apă. Se unge tava de copt cu unt și se distribuie  uniform în ea, pe toată suprafața, boabele de struguri. Se...Citeste continuarea

Desert tort cu mere

Postat de: GABRIELAGH in Torturi

   Prima data curatam merele de coaja, le taiem felii subtiri (eu am folosit robotul) si le amestecam cu zeama si coaja de la lamaie. Le lasam deoparte pana cand pregatim aluatul....Citeste continuarea

Desert bomboane de ciocolata neagra...

Postat de: GABRIELAGH in Dulciuri

   Incepem cu untul de cacao pe care il maruntim si il punem sa se topeasca la bain-marie intr-un vas de sticla. Acelasi lucru facem si cu uleiul de cocos.   In timp ce se...Citeste continuarea

Zacusca cu ciuperci de padure si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Zacusca

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. (Va puteti folosi de un robot de bucatarie daca aveti.) Se pune apoi impreuna cu uleiul intr-un tuci mare la foc si se caleste pana cand capata o...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie, cu galuste...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Cele două sfecle se spală și se pun la copt, în cuptor, la foc mediu. Între timp, se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic,...Citeste continuarea

Desert tarta cu mousse de pere...

Postat de: sufletista in Prajituri

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana...Citeste continuarea

Cubulete cu legume si verdeturi la...

Postat de: antici_gabytza in Conserve

Spalam ardeii, gogosarii, morcovii si legaturile de patrunjel. Ardeii si gogosarii ii taiem in 2, le scoatem samanta si ii taiem felii. După care ii tocam marunt sau cubulete. Morcovii ii...Citeste continuarea

Desert prajitura din biscuiti si nuca

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Blatul -biscuitii ii pisam sau ii dam prin robot. Apoi adaugam margarina si framantam pana se incorporeaza bine biscuitii cu margarina. Pregatim o tava 15*20(eu am pus si folie alimentara pe ea)...Citeste continuarea

Pasta de susan preparata in casa -...

Postat de: merisor67 in Sosuri

Mai întâi rumenim ușor semințele de susan. Punem semințele de susan într-o tigaie cu pereți dubli, la foc mediu, și amestecăm intens să nu se ardă. Dacă se ard,...Citeste continuarea

Carne de pui marinat in sos de soia

Postat de: GABRIELAGH in Pui

   Se portioneaza carnea si se pune intr-un castron (care are si capac ). Se amesteca cu turmericul, usturoiul pisat si sosul de soia. Se tine in frigider la macerat cel putin doua ore....Citeste continuarea

Snitel de pui umplut cu sunca si...

Postat de: autodiag in Mancaruri cu carne

Se spala carnea, se cresteaza si se bate cu ajutorul unui ciocan. Se presara sare si piper proaspat macinat pe ea. Se aseaza feliile de sunca presata, apoi cele de cascaval peste carne si se...Citeste continuarea

Salata nemteasca cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Bucatarasi celebri

 Cartofii fierti se curata si se feliaza. Rosiile se spala si se taie jumatati. Castravetii murati se taie rondele. Ceapa rosie se curata si se feliaza rondele...Citeste continuarea

Piept de pui cu garnitura de gutui,...

Postat de: RODIMUR in Pui

Se curăță, se spală, se scurge de apă și se taie pieptul de pui, în bucăți cu grosimea de 1,5 cm. În vasul în care se va prepara mâncarea se toarnă uleiul și...Citeste continuarea

Iepure cu praz si masline, la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Iepure

Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite. O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o spalati bine si o stergeti cu niste servetele. O presarati pe ambele parti cu sare, piper, boia de...Citeste continuarea

Desert placinte cu afine si branza...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Amestecam faina cu zaharul, sarea; facem o adancitura, adaugam oul batut, untul taiat cubulete, smantana si praful cu amoniu dizolvat in zeama de lamaie, coaja de la lamaie si portocala data prin...Citeste continuarea

Desert waffe cu picaturi de ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam iaurtul cu ouale, zaharul, un praf de sare. Adaugam untul topit, zaharul vanilat, praful de copt amestecat cu zeama de portocala, coaja de portocala. Incepem sa adaugam...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Pentru aluat , se pregateste o maia: drojdia uscata se amesteca cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte cald si o lingura de faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca....Citeste continuarea

Aperitiv cosulete de mozzarella...

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

    Alegem mozzarella sa fie marisoara (sa aiba cel putin 250 gr una ). Se scurge bine de apa de conservare si se lasa pe un servet de hartie pentru a fi cat mai uscata. Taiem din...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu snitele

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legume

     Snitelele: Feliile de carne le batem, le saram si piperam. Fiecare bucata o trecem prin faina si ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei incins.    ...Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu fineti

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale...Citeste continuarea

Desert negresa de post cu nuci si...

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, nuca, zahar, cacaua, faina. Intr-un alt bol amestecam apa, uleiul, esenta si adaugam treptat amestecul de ingrediente uscate. Amestecam usor pana...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: reisnaor_2006 in Piine

      Cernem bine faina si o punem intr-un castron mai mare. Pregatim maiaua (drojdia se amesteca cu zahar, 1 lingura de faina si putin lapte).       Cand maiaua...Citeste continuarea

Aperitiv waffles sarate cu dovlecei

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare, adaugam cca 1 lingura sare si ii lasam intr-o sita pentru 1 ora. Ii scurgem bine cu un tifon sau cu mainele. Intr-un bol adaugam...Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac, miere...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

       Pentru inceput am curatat dovleacul de samburi si coaja si l-am ras.        Intr-o cratita punem putin ulei, dovleacul ras, scortisoara si zaharul...Citeste continuarea

Desert clatite aromate la sticla cu...

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

 Ouale se sparg pe rand pentru sa le poata fi verificata prospetimea. Se mixeaza cu zaharul vaniliat si sarea fina. Drojdia se amesteca in putin lapte caldut sa se...Citeste continuarea

Desert prajitura frageda cu branza...

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le...Citeste continuarea

Budinca cu legume si parmezan

Postat de: oanapl in Mancare copii

Mixezi ouăle cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi legumele decongelate si scurse bine de apă. Razi parmezanul pe răzătoarea cu ochiuri mici și amesteci. Adaugi...Citeste continuarea

Tocanita din pipote, ficatei de pui...

Postat de: oanapl in Pui

Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi...Citeste continuarea

Pizza de casa cu de toate

Postat de: oanapl in Pizza

Cerni făina, într-un castron și o amesteci cu drojdia, lăsându-le apoi să se odihnească pentru 10-15 minute, apoi, faci o adâncitură în mijlocul făinii și pui oul...Citeste continuarea

Desert cu mere si mascarpone

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Merele se curata de coaja. Apoi, fiecare se taie in doua, apoi in patru. Se elimina cotorul (la fiecare sfert de mar)  cu unt cutit, dupa care taiati in cubulete mici. Peste merele taiate...Citeste continuarea

Aperitiv foietaj cu carnati, oua si...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

    Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se decupează sfere din foaia de aluat: unele mai mari pentru bază, altele la fel de mari dar se vor găuri în...Citeste continuarea

Paste cu carne tocata de pui si...

Postat de: mirela0911 in Penne

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.  Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga condimentele de ierburi si boia, se amesteca repede apoi se adauga...Citeste continuarea

Aripioare de pui cu ceapa si sos de...

Postat de: trifadalia in Pui

Aripioarele de pui le spalam, apoi le taiem pe fiecare incheietura, desfacandu-le bucati. Partea mica de la aripa( varful) se arunca, iar celelalte doua bucati se pastreaza pentru tocanita....Citeste continuarea

Aperitiv mamaliga prajita

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit. Punem cubul de ceapa si kaizerul taiat fasii. Lasam cateva minute.  Adaugam apoi carnea tocata si o calim pana ce isi schimba culoarea....Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda, mere si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat, mixezi într-un vas untul moale cu zahărul măcinat, apoi adaugi ouăle și mixezi bine după fiecare, uleiul și un praf de sare. Adaugi făina amestecată cu praful de copt,...Citeste continuarea

Supa de conopida cu iaurt grecesc...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Curatati si spalati conopida, morcovul, gogosarul si ceapa. Conopida se opareste in apa clocotita cu bicarbonat de sodiu. Scurgeti zeama in care a fost oparita si o clatiti cu...Citeste continuarea

Salata cu oua, spanac si seminte

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati spanacul si-l uscati cu ajutorul uscatorului pentru frunze sau cu a unui servet curat de panza. Spalati, curatati si taiati rondele ardeiul kapia. Feliati muschiuletul...Citeste continuarea

Stiuca crocanta cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Peste

Rondelele de stiuca se sareaza, se ung cu smantana. Presarati pe deasupra patunjel tocat, boia si condiment ras al hanout.  Se lasa la marinat, la rece timp de minimum 15...Citeste continuarea

Fasole scazuta cu ciolan

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Fasolea o spalam bine in cateva ape, o punem intr-un vas cu apa la inmuiat cateva ore. Aruncam apa si o punem intr-o oala cu apa si sare la fiert. Dupa ce a fiert cateva clocote, aruncam...Citeste continuarea

Vitel cu mustar si ceapa rosie la...

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Feliile de vitel se pun intr-un vas si se ung cu ulei, mustar, mustar bobite. Condimentati cu piper macinat. Turnati deasupra berea  Nu sarati decat dupa...Citeste continuarea

Desert prajitura cu smantana si nuca

Postat de: sufletista in Prajituri

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...Citeste continuarea

Desert tort diplomat cu doua creme

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza. La final se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Desert spirale cu ciocolata si nuca

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se cerne faina, se pune intr-o parte sarea si in mijloc se face o gropita. Se pune lingurita de zahar si drojdia. Se toarna cei 100 ml lapte caldut, se amesteca usor doar in gropita si...Citeste continuarea

Desert tort C

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat 1 ( 28 cm diametru ) Albusurile cu un praf de sare se bat bine pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa batem. Adaugam galbenusurile si le incorporam cu miscari lente de jos...Citeste continuarea

Pasta de ardei copt

Postat de: cristinutanicolita in Conserve

Ardeiul se spală, se coace si se curata de pielita, cotor si seminte.  Se trece ardeiul prin blender.  Se pune uleiul la incins.  Se adaugă pasta de ardei, mustarul,...Citeste continuarea

Gogosari in otet, la rece

Postat de: cristinutanicolita in Conserve

Gogosarii se spală și se curata de cotoare si seminte.  Se taie in 4 sau mai multe bucati, in functie de cât de mari sunt ardeii.  Se pun intr-un vas incapator, se pun...Citeste continuarea

Supa de rosii cu bacon si galuste...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Curatati spalati si tocati marunt morcovul, patrunjelul si telina. Pentru tocare eu am folosit robotul de bucatarie. Este mult mai rapid si comod decat sa folosesti razatoarea....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]