Ridichi murate

de Ina in Muraturi, 12 Feb 2019 | 10220 vizualizari

 

Incepe sezonul ridichilor si m-am  gandit sa va impartasesc o reteta usoara de ridichi murate, extreme de gustoase si care merg foarte bine in salate sau ca garnitura  langa o friptura.

 

INGREDIENTE

  • ridichi feliate ( sau taiate in sferturi, daca sunt mici ), cat incap in borcan
  • 6 linguri de otet de mere
  • o lingurita boabe de mustar
  • o lingurita mix boabe de piper ( rosu, verde, negru )
  • o lingurita rasa de sare neiodata
  • o lingura de zahar
  • apa cat incape
  • 2 catei de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ridichi murate:

Dupa ce spalam bine ridichile, le portionam in sferturi sau felii, in functie de cum vrea fiecare.  

Punem feliile de ridichi  in borcan, iar printre ele punem si cateii de usturoi, boabele de mustar si boabele de piper.

Adaugam otetul.

Dizolvam  zaharul si sarea in putina apa inainte de a le pune in borcan. Adaugam solutia obtinuta peste continutul borcanului, iar apoi completam cu apa.

Capsam borcanele , agitam putin continutul pentru omogenizare si punem borcanele la frigider.

Coaja rosie se va decolora si v-a colora totul in roz. Dupa 2-3 zile sunt gata si le putem servi .

 

TIPS-URI

1

portia se refera la un borcan de 400 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ridichi murate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveciori murati