Ridichi murate

de Ina in Muraturi, 12 Feb 2019 | 11313 vizualizari

 

Incepe sezonul ridichilor si m-am  gandit sa va impartasesc o reteta usoara de ridichi murate, extreme de gustoase si care merg foarte bine in salate sau ca garnitura  langa o friptura.

 

INGREDIENTE

  • ridichi feliate ( sau taiate in sferturi, daca sunt mici ), cat incap in borcan
  • 6 linguri de otet de mere
  • o lingurita boabe de mustar
  • o lingurita mix boabe de piper ( rosu, verde, negru )
  • o lingurita rasa de sare neiodata
  • o lingura de zahar
  • apa cat incape
  • 2 catei de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ridichi murate:

Dupa ce spalam bine ridichile, le portionam in sferturi sau felii, in functie de cum vrea fiecare.  

Punem feliile de ridichi  in borcan, iar printre ele punem si cateii de usturoi, boabele de mustar si boabele de piper.

Adaugam otetul.

Dizolvam  zaharul si sarea in putina apa inainte de a le pune in borcan. Adaugam solutia obtinuta peste continutul borcanului, iar apoi completam cu apa.

Capsam borcanele , agitam putin continutul pentru omogenizare si punem borcanele la frigider.

Coaja rosie se va decolora si v-a colora totul in roz. Dupa 2-3 zile sunt gata si le putem servi .

 

TIPS-URI

1

portia se refera la un borcan de 400 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ridichi murate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei grasi la borcan, pentru iarna