Prajitura cu ananas este o prajitura fina,aromata si delicioasa!
Deschizi cutia de compot, tai rondelele de ananas in cuburi si le pui la scurs intr-o strecuratoare.
Blatul: Spargi ouale si separi albusul de galbenus. Albusurile se pun in vasul de mixer. Adauga sarea si mixeaza impreuna cu zaharul. Cand compozitia din vas are consistenta unei bezele adauga galbenusurile unul cate unul si vanilia mixand continuu. Scoate telurile si adauga faina cate o lingura, amestecand usor de jos in sus. Tapeteaza o tava de 28/35 cm cu hartie de copt.
Toarna compozitia in tava si introduci tava in cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste usor deasupra.
Faci testul cu scobitoarea, introduci o scobitoare in blat si daca nu se ia aluat pe scobitoare, blatul este copt. Scoate tava din coptor si lasa blatul sa se raceasca.
Crema: Pune plicul de gelatina la hidratat. Cand geletina este hidratata se pune recipientul in cuptorul cu microunde pentru 2 minute.
Amesteca mascarpone cu zaharul si vanilia. Bate frisca. Amesteca branza cu frisca, ananasul si gelatina.
Glazura: Intr-un vas se pune frisca pe foc. Cand ajunge la punctul de fierbere adauga ciocolata rupta in bucati cat mai mici si ia de pe foc. Amesteca repede pana se incorporeaza ciocolata.
Cand blatul s-a racit se taie in doua.
Asamblare: Pune prima parte de blat pe o tava si insiropeaza cu sirop din compot. Pune deasupra crema, apoi a doua parte de blat insiropat. Deasupra se toarna glazura de ciocolata sau frisca. Se pune la frigider si se taie a doua zi.
1
Ananasul din compot poate fi taiat sau rondele.
2
Glazura se pune calda peste prajitura.
3
Prajitura poate fi taiata sau netaiata in bucati in momentul cand se pune glazura.