Desert Prajitura cu ananas

de Bunica in Prajituri, 7 Feb 2019 | 3177 vizualizari

 

Prajitura cu ananas este o prajitura fina,aromata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare cat un vf. de lingurita sare
  • vanilie
  • Crema
  • 500 g. mascarpone
  • vanilie
  • 400 ml. frisca
  • un plic gelatina
  • 0 cutie compot de ananas
  • 4 linguri zahar pudra
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata 70 % cacao
  • 200 ml. frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura cu ananas:

Deschizi cutia de compot, tai rondelele de ananas in cuburi si le pui la scurs intr-o strecuratoare.

Blatul: Spargi ouale si separi albusul de galbenus. Albusurile se pun in vasul de mixer. Adauga sarea si mixeaza impreuna cu zaharul. Cand compozitia din vas are consistenta unei bezele adauga galbenusurile unul cate unul si vanilia mixand continuu. Scoate telurile si adauga faina cate o lingura, amestecand usor de jos in sus. Tapeteaza o tava de 28/35 cm cu hartie de copt.

Toarna compozitia in tava si introduci tava in cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste usor deasupra.

Faci testul cu scobitoarea, introduci o scobitoare in blat si daca nu se ia aluat pe scobitoare, blatul este copt. Scoate tava din coptor si lasa blatul sa se raceasca.

Crema: Pune plicul de gelatina la hidratat. Cand geletina este hidratata se pune recipientul in cuptorul cu microunde pentru 2 minute.

Amesteca mascarpone cu zaharul si vanilia. Bate frisca. Amesteca branza cu frisca, ananasul si gelatina.

Glazura: Intr-un vas se pune frisca pe foc. Cand ajunge la punctul de fierbere adauga ciocolata rupta in bucati cat mai mici si ia de pe foc. Amesteca repede pana se incorporeaza ciocolata.

Cand blatul s-a racit se taie in doua.

Asamblare: Pune prima parte de blat pe o tava si insiropeaza cu sirop din compot. Pune deasupra crema, apoi a doua parte de blat insiropat. Deasupra se toarna glazura de ciocolata sau frisca. Se pune la frigider si se taie a doua zi.

TIPS-URI

1

Ananasul din compot poate fi taiat sau rondele.

2

Glazura se pune calda peste prajitura.

3

Prajitura poate fi taiata sau netaiata in bucati in momentul cand se pune glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de fructe de padure