Prajitura cu piersici

de gaby_gabytza in Prajituri, 7 Feb 2019 | 2553 vizualizari

 

m-am inspirat de pe blogul angel*s food

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 600 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 ou
  • esenta de lamaie
  • 100 g zahar
  • 150 ml smantana
  • Umplutura:
  • dulceata de mere
  • nuca
  • 100 g zahar
  • 3 cutii compot piersici
  • esenta vanilie
  • gris
  • nuca
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • compotul de la piersici
  • Decor:
  • zahar pudra
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Cernem faina si in mijloc facem o gaura si adaugam zaharul, praful de copt, untul si oul batut si amestecam. Framantam aluatul iar treptat adaugam smantana pana rezulta un aluat elastic si nelipicios.

Impartim aluatul in doua, invelim individual bucatile in folie alimentara si dam la frigider minim 30 minute.

Umplutura: amestecam nuca macinata cu zaharul, esenta si dulceata de mere pana iese o pasta tare.

Luam cate o jumatate de piersica dupa ce s-au scurs bine de zeama si o umplem cu nuca si o lipim cu a 2 a jumatate.Continuam si cu restul si dam la rece

Luam o bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru.Formam o foaie cam cat e tava de mare si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt.Pudram cu gris deasupra si asezam piersicile pregatite anterior una langa alta.Unde sunt goluri adaugam nuca si deasupra asezam a doua foaie intinsa.

Dam tava la cuptor pana prajitura este aurie.

Cat timp tava este la cuptor pregatim siropul din compotul de piersici si zaharul. Le punem la fiert la foc mic pana se ingroasa si este lipicios.

Cand aproape este gata prajitura, o scoatem putin din cuptor si o ungem cu sirop dupa care o dam din nou la cuptor.

Dupa ce s-a copt bine o dam la racit si o pudram cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si fulgi de ovaz