Desert fursecuri cu ciocolata si portocala

de Rocsi in Dulciuri, 13 Feb 2019 | 2636 vizualizari

 

Fie ca le pregatiti de Valentine's Day, de Dragobete sau in alta zi, aceste fursecuri sunt la fel fe grozave. Cu ciocolata, portocala, putina scortisoara si in plus, se topesc in gura! Eu nu le-am facut prea dulci, ca sa le avem de rontait la cafea, la ceai sau la un film, dar voi puteti adauga 2 linguri de zahar in plus. Haideti, ca sunt asa dragute, trebuie sa faceti si voi!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 gr untura
  • 3 linguri zahar brut
  • 2 oua
  • 150 gr ciocolata cu 50% cacao
  • 3 linguri lapte
  • 400-450 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • un praf de sare
Portii: 80
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu ciocolata si portocala:

Rupeti ciocolata bucatele, o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele. O lasati sa se racoreasca dupa ce s-a topit. Untul de la temperatura camerei, impreuna cu untura, zaharul brut si sarea, le mixati, pana zaharul se topeste. Adaugati ouale, mixati bine, apoi puneti ciocolata topita, esenta de portocale. Amestecati bine. Presarati scortisoara, praful de copt si coaja rasa de portocala. Faina cernuta o puneti treptat. Mixati cat se poate, apoi framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Cand este gata, il inveliti in folie alimentara si il dati la frigider 30 de minute. Dupa acest timp, scoateti jumatate din el, restul il lasati la rece, intindeti o foaie nu prea subtire. Cu o forma decupati fursecurile, le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10 minute. Procedati astfel pana terminati tot aluatul de la rece. Ii lasati sa se raceasca, apoi ii pastrati intr-o caserola sau o cutie speciala pentru biscuiti cu capac. Serviti ori de cate ori doriti. Sunt deliciosi! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu ciocolata si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos