Felii de cartofi dulci cu crema de masline

de Bucataras Diana in Mancaruri de legume, 13 Feb 2019 | 2770 vizualizari

 

Am facut cunostinta cu cartofii dulci mai demult cand nu mi-au placut deloc. Participand la un concurs unde trebuia sa gatesc cu cartofi dulci, le-am mai dat o sansa si nu mi-a parut rau, am descoperit ca sunt gustosi si pot folosi in diverse preparate.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi dulci,
  • 150 g masline negre (feliate) si verzi umplute cu gogosari,
  • 100 g tofu afumat,
  • 100 g seminte de floarea soarelui,
  • 1 tulpina apio,
  • ulei de masline,
  • oregano
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de cartofi dulci cu crema de masline:

Curatam cartofii si ii taiem felii subtiri, de cca 1 cm. Amestecam intr-un castron uleiul, oregano si sare, dam cartofii prin acest amestec si ii aseazam intr-o tava cu hartie de copt. Ii coacem la 180ºC, cam 15 minute. Amestecam tofu, maslinele, semintele, apio tocat marunt si oregano la robot sau cu blenderul pana obtinem o compozitie cremoasa. Ungem cartofii cu crema de masline ornam cu frunze de patrunjel si fire de chivas si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de cartofi dulci cu crema de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana cu masline si ciuperci