Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci

de simona72 in Prajituri, 11 Feb 2019 | 6681 vizualizari

 

Prajitura este una delicioasa. Am facut un blat cu nuci, apoi un strat de ciocolata neagra, nuci prajite si o crema din frisca, mascarpone si piure de castane. In continuare urmariti cantitatile si modul de preparare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 3 linguri pline cu indulcitor pulbere Green Sugar
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet Green Sugar cu aroma naturala Vanilie Bourbon
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri faina alba
  • 150 gr nuca macinata fin
  • 1 lingura praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr piure de castane
  • 1-2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar
  • 1 pliculet Green Sugar cu aroma naturala Vanilie Bourbon
  • In plus:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 150 gr nuci prajite si taiate grosier
  • Pentru decor:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci:

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca macinata si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari ample de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer. Aluatul se pune intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca usor(trebuie sa fie caldut aluatul), se inlatura hartia de copt si se pune blatul pe o tava pe care am pus alta hartie de copt. Se topeste 100 gr ciocolata neagra topita pe baie de aburi si se intinde imediat peste blat. Peste ciocolata punem nucile prajite si tocate grosier.

Pentru crema: se mixeaza smantana pentru frisca cu 1-2 linguri indulcitor pulbere. Adaugam indulcitor ata cat dorim sa fie de dulce crema, dupa gustul fiecaruia… Cand frisca capata consistenta se adauga mascarnonele. Se mixeaza pana la incorporare. La final adaugam si piure-ul de castane. Mixam pana toate ingredientele sunt amestecate complet. Ca sa ne fie mai usor putem sa asamblam prajiura intr-o tava cu marginile detasabile. Crema se pune peste blatul cu ciocolata si nuci. Se niveleaza crema intr-un strat uniform peste blat. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore.

Pentru decor: se pune ciocolata taiata in bucati intr-un bol. Se adauga smantana pentru frisca, se pune bolul pe baie de aburi. Se amesteca pana ciocolata este topita. Se decoreaza prajitura cu acest toping. Se rade putina ciocolata neagra pentru un decor si mai frumos. Se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si visine