Ciorba cu oase de porc afumate este o ciorba de iarna si se mananca fierbinte. Cu mamaliguta calda si ardei iute este o minunatie!
Portioneaza oasele si lasa-le 20 min in apa calda.
Pune 1,5 l apa intr-o oala si pune-o pe foc.
Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi toaca-le in cuburi mici si pune-le in oala de ciorba.
Cand sunt pe jumatate fierte adauga oasele afumate.
Lasa la fiert inca 20 minute si adauga sucul de rosii.
Dupa 10 minute adaugi zeama de varza.
Cand a disparut spuma la fiert stingi focul si pui leusteanul spalat si tocat marunt.
Se serveste fierbinte cu mamaliguta sau paine, dar neaparat cu ardei iute.
Sa va fie de folos!
1
Zeama de varza se pune cate putin si se gusta.
2
Nu trebuie sa pui cat am spus, poti avea o zeama mai sarata sau mai acra decat a mea si atunci pui mai putin sau invers.
3
Cand este gata poti sa bati un ou si sa-l torni in oala cu ciorba, amestecand continuu.