Ciorba cu oase de porc afumate

de Bunica in Ciorbe, 7 Feb 2019 | 3234 vizualizari

 

Ciorba cu oase de porc afumate este o ciorba de iarna si se mananca fierbinte. Cu mamaliguta calda si ardei iute este o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 700 g oase de porc afumate
  • o ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • o radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina mica telina
  • o legatura leustean
  • 100 ml suc de rosii
  • 250-300 ml zeama de varza
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu oase de porc afumate:

Portioneaza oasele si lasa-le 20 min in apa calda.

Pune 1,5 l apa intr-o oala si pune-o pe foc.

Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi toaca-le in cuburi mici si pune-le in oala de ciorba.

Cand sunt pe jumatate fierte adauga oasele afumate.

Lasa la fiert inca 20 minute si adauga sucul de rosii.

Dupa 10 minute adaugi zeama de varza.

Cand a disparut spuma la fiert stingi focul si pui leusteanul spalat si tocat marunt.

Se serveste fierbinte cu mamaliguta sau paine, dar neaparat cu ardei iute.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Zeama de varza se pune cate putin si se gusta.

2

Nu trebuie sa pui cat am spus, poti avea o zeama mai sarata sau mai acra decat a mea si atunci pui mai putin sau invers.

3

Cand este gata poti sa bati un ou si sa-l torni in oala cu ciorba, amestecand continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu oase de porc afumate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dantes 1

08.02.2019, 10:48

Buna!

madi_marin 1

10.02.2019, 12:43

Si asta-i pe lista preferatelor!

CameliaR 1

10.02.2019, 19:55

Servesc si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta