Macrou in sos de rosii cu usturoi

de Lau in Peste, 13 Feb 2019 | 4540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti macrou
  • 3 catei usturoi
  • 300 ml pasta de rosii facuta in casa
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbrisor
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita miere de albine
  • Optional
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1 bucata slanina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos de rosii cu usturoi:

Pestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore.

Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu vinul,adaugam pasta de rosii,1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min.

Condimentam sosul cu condimente dupa gust, adaugam 1 lingurita de miere si zeama de la lamaie.

Turnam sosul in tava unsa cu ulei, adaugam pestele si dam la cuptorul incalzit cca 50 min.

Cand si cand punem cu lingura sos peste peste, nu-l intoarcem pentru ca se poate rupe.

Optional putem adauga legume taiate julie si bucati de slanina sau orce afumatura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]