Gribon (os de porc) afumat la cuptor

de Lau in Mancaruri cu carne, 13 Feb 2019 | 2349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de gribon (cca 1,5 kg)
  • 200 ml vin
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • cimbrisor
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 cana de apa
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 kg cartofi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gribon (os de porc) afumat la cuptor:

In tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora.

Intre timp curatam cartofii ii spalam si ii taiem in 6-8 depinde cat de mari sunt, adaugam in tava pe langa gribon.

Ceapa o tocam marunt, usturoiul pisat, adaugam peste cartofi, adaugam sucul de rosii si daca este nevoie mai adaugam apa cat sa acopere cartofi.

Dam tava la cuptorul incalzit cca. 60 min pana ce carnea se desprinde de os.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gribon (os de porc) afumat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc elvetiana