Desert inimioare de susan

de RODIMUR in Dulciuri, 13 Feb 2019 | 2743 vizualizari

 

Mâine va fi Valentine's Day, așa că se potrivește la fix această rețetă cu inimioare...!
În fapt, îmi plac mult semințele, susanul în mod special, așa că m-am hotărât să fac niște batoane cu susan, dar în formă de inimioare, ceea ce mi-a luat ceva mai mult timp și mi-a dat mai multă bătaie de cap, dar eu zic că merită, până la urmă.
Ceea ce am făcut acum, ținând cont de ingrediente este o porție. Nu pot socoti porțiile în funcție de numărul de inimioare și nici de cei care beneficiază de ele, pentru ca dimensiunile inimioarelor pot diferi. La fel și apetitul...!

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de zahăr tos
  • 150 grame de susan
  • 1 lingură de apă
  • 2-3 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de miere de albine
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inimioare de susan:

Se pregătesc din timp toate ingredientele: o tavă umezită (cu sau fără hârtie de copt în ea) un pahar cu apă rece, lingură, cuțit, forme pentru decupat, platou umezit pentru depunerea inimioarelor.

Într-o cratiță emailată se pun: zahărul tos, apa și zeama de lămâie și se dă la foc mic, până când scade lichidul și zahărul începe să se caramelizeze ușor.

Se ia cratița de pe foc, se adaugă susanul și mierea de albine și se amestecă repede, până ce compoziția este omogenă.

Se toarnă rapid compoziția pe tava udă și cu o lingură umezită mereu în paharul cu apă se întinde și se nivelează compoziția până ajunge la o grosime de 5-7 mm.

Se umezește forma de inimioară și se decupează cu ea cât mai strâns (economic), ca să nu rămână multe capete.

Se încearcă să se desprindă inimioarele decupate și se pun pe platoul umezit dinainte. Se modelează rapid marginile inimioarelor, cât sunt calde încă și moi.

Când compoziția s-a întărit și nu mai poate fi decupată, se introduce tava în cuptorul încălzit timp de 1 minut. Astfel, compoziția se înmoaie și poate fi ușor decupată și modelată.

După ce s-au decupat toate inimioarele, capetele rămase pot fi puse (dar nu unele peste altele!) din nou în cratiță. Se ține cratița la foc mic, sau la bain-marie până ce se înmoaie din nou capetele rămase. Se răstoarnă din nou compoziția înmuiată pe o suprafață udată cu apă, se nivelează cu lingura udă și se continuă decuparea și modelarea, până la epuizarea materialului.

Platoul cu inimioarele de susan se dă la rece câteva minute, până ce se întăresc.

TIPS-URI

1

Nu caramelizați tare zahărul, ci foarte puțin, astfel că în cazul în care vreți să mai înmuiați și să refolosiți capetele rămase, să nu se ardă, când dați cratița cu ele din nou la foc.

2

Atât apa, cât și zeama de lămâie ajută la topirea zahărului și împiedică arderea lui, dar trebuie atenție și rapiditate. Zahărul ars, caramelizat prea tare este amar.

3

Mierea adăugată va înmuia puțin batonul/inimioara de susan.

4

Batoanele/inimioarele de susan nu trebuie să fie mai groase de 6-7 mm, pentru că atunci vor fi foarte tari.

5

Modelați marginile inimioarelor cât sunt încă moi. După ce se întăresc, nu va mai fi posibil să le modelați, decât dacă le mai încălziți puțin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inimioare de susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert piersicute