Varza cu afumatura in straturi a fost mai mult carne cu varza:))))),dar a fost foarte buna!Cratita cu tot preparatul n-am apucat sa o fotografiez,era foamea maaaaaare:))))))
Varza am desfacut-o foi, foi, i-am taiat partea groasa si am lasat-o in apa calduta 10-15 minute.
Am scos varza din apa, am aranjat foile una peste alta, le-am rulat si le-am scurs bine.
Taie varza fideluta.
Intr-o cratita am pus untura la incins.
Fleica spalata ,uscata cu hartie prosop,taiata in bucati mai mari se prajeste putin in untura incinsa.
Cand untura este incinsa pun varza taiata fideluta si mastec sa nu se prinda de cratita.
Varza se tine pe foc pana devine translucida.
Adaug piperul,foaia de dafin ,pasta de rosii si mararul spalat si tocat marunt.
Intr-o cratita sau tava cu peretii inalti pun un rand de varza unul de carne,varza ,carne pana se termina.
Au fost 3 srtaturi groase de carne si 4 straturi subtiri de varza.
Se niveleaza usor si se da la cuptorul incins la 160 grade.
Daca varza fierbe mai greu se poate adauga o ceasca de apa(pentru a nu ramane prea seaca). Pentru a fi siguri ca varza e fiarta se incearca(o gustam).
Sincer va spun la mine a fost carne cu varza:)))
Se serveste calda cu mamaliga.
Sa aveti pofta!
1
In loc de pasta de rosii se poate folosi bulion.
2
Mararul poate fi proaspat sau uscat