Coaste fierte in bere

de oanapl in Porc, 10 Feb 2019 | 4391 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Bucatarasului. A ieșit grozav de bună și ne-a plăcut foarte mult!Mulțumesc pentru inspirație! :X

 

INGREDIENTE

  • 2 buc coaste de porc
  • 2,5 litri bere (cât să acopere)
  • 4-5 buc foi de dafin
  • 2 morcovi
  • ½ buc țelină
  • 1 ceapă
  • 1 lingură piper boabe
  • Sare (dupa gust )
  • cimbru
  • ·
  • Pentru glazură:
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriță boia dulce
  • 2 linguri cremă de otet balsamic
  • 1 linguriță condimente pentru coaste
  • Piper mozaic
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste fierte in bere:

Pui coastele într-o oală încăpătoare. 
Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere). 
Pui la fiert pe foc, până când carnea devine ff fragedă (cca 2 ore). 
Le scoți, le pui într-o tavă și le ungi cu un amestec de sos de soia, cremă de oțet balsamic, miere, boia dulce si condimente pentru coaste. 
Le ungi bine pe o parte și le bagi la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 minute. 
După aceea, le scoți, le întorci și le ungi și pe partea cealaltă și le mai lași la cuptor pentru încă 4 minute.

În ultimele 2 minute crești temperatura cuptorului la 210 grade C, pentru a se realiza o glazură lipicioasă.

Noi le-am servit cu legume mexicane, dar le puteti servi si cu cartofi facuti la cuptor.

TIPS-URI

1

Poți pune și păstârnac (eu nu am avut)

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste fierte in bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc glazurate