Friptura de porc - dupa model ardelenesc

de mihaelar63 in Porc, 10 Feb 2019 | 5141 vizualizari

 

 Am avut feliate bucati frumoase de ceafa de porc .Bineinteles de la porcul sacrificat in gospodarie . Acestea erau din oficiu dedicate gratarului , dar cum pana la gratarul in aer liber mai este, am inceput sa caut o reteta . Intamplator am dat peste aceasta reteta si am spus : de ce nu ? : http://alexjuncu.ro/friptura-de-porc/ . O recomand cu toata caldura. O friptura mai delicioasa si mai frageda nu am mai mancat de mult timp .
 

 

INGREDIENTE

  • 9 felii ceafa porc
  • 1 pahar rosii pasate
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 ingura rozmarin tocat verde+ uscat
  • 1 lingura pasta de ardei productie proprie -https://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1lingurita pasta Eros Pista productie proprie - https://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc - dupa model ardelenesc:

  1.  Se curata usturoiul si se piseaza .
  2. Se spala verdeturile si se taie marunt .
  3. Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile  , sare ,piper , boia si usturoi pasta de ardei dulci si iuti .
  4. Intr-un cuvant se amesteca toate ingredientele [mai putin carnea ] .
  5. Trebuie sa obtineti o pasta groasa prin care dati feliile de ceafa de porc .
  6. Bucatile de carne le-am asezat intr-o tava .
  7. Se da tava la rece pentru ca sa se marineze carnea . La mine a stat la frigider cam 3 ore .
  8. Turnati o cana cu apa  in tava .Infoliati tava in folie de aluminiu .
  9. Se pune friptura la cuptor la 220 grade timp de o ora .
  10. Se scoate folia si se mai lasa timp de 10 minute pentru rumenire .
  11. Eu am intors carneade doua ori sa se rumeneasca pe ambele parti .
  12. Serviti friptura de porc dupa modelu'ardelenesc insotita de garnitura si muraturile preferate .
  13. Noi am servit friptura insotita de pireu de cartofi simplu.
  14. Nu a fost nevoie sa pun in pireu lapte sau unt .Sosul fripturii a fost fenomenal de gustos .
  15. Ca muratura am avut gogosari marinati .

                              Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Se da tava la rece pentru ca sa se marineze carnea . La mine a stat la frigider cam 3 ore .

2

Noi am servit friptura insotita de pireu de cartofi simplu.

3

Nu a fost nevoie sa pun in pireu lapte sau unt .Sosul fripturii a fost fenomenal de gustos .

4

Nu uitati sa srvitii langa aceasta friptura un pahar de vin .

5

Cu greu am reusit sa salvez doua bucatele pentru imaginea finala .Pireu nu mai era . Si bucatelele de carne erau cele mai amarate :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc - dupa model ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Merisor 1

12.02.2019, 09:14

E tare bună! Eu o prepar cu ketchup de casă cel mai des.

Rocsi 1

13.02.2019, 19:09

O bunatate de friptura. Sa tot mananci!

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 13:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc in sos de smantana cu capere