Friptura de porc - dupa model ardelenesc

de mihaelar63 in Porc, 10 Feb 2019 | 5432 vizualizari

 

 Am avut feliate bucati frumoase de ceafa de porc .Bineinteles de la porcul sacrificat in gospodarie . Acestea erau din oficiu dedicate gratarului , dar cum pana la gratarul in aer liber mai este, am inceput sa caut o reteta . Intamplator am dat peste aceasta reteta si am spus : de ce nu ? : http://alexjuncu.ro/friptura-de-porc/ . O recomand cu toata caldura. O friptura mai delicioasa si mai frageda nu am mai mancat de mult timp .
 

 

INGREDIENTE

  • 9 felii ceafa porc
  • 1 pahar rosii pasate
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 ingura rozmarin tocat verde+ uscat
  • 1 lingura pasta de ardei productie proprie -https://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1lingurita pasta Eros Pista productie proprie - https://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc - dupa model ardelenesc:

  1.  Se curata usturoiul si se piseaza .
  2. Se spala verdeturile si se taie marunt .
  3. Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile  , sare ,piper , boia si usturoi pasta de ardei dulci si iuti .
  4. Intr-un cuvant se amesteca toate ingredientele [mai putin carnea ] .
  5. Trebuie sa obtineti o pasta groasa prin care dati feliile de ceafa de porc .
  6. Bucatile de carne le-am asezat intr-o tava .
  7. Se da tava la rece pentru ca sa se marineze carnea . La mine a stat la frigider cam 3 ore .
  8. Turnati o cana cu apa  in tava .Infoliati tava in folie de aluminiu .
  9. Se pune friptura la cuptor la 220 grade timp de o ora .
  10. Se scoate folia si se mai lasa timp de 10 minute pentru rumenire .
  11. Eu am intors carneade doua ori sa se rumeneasca pe ambele parti .
  12. Serviti friptura de porc dupa modelu'ardelenesc insotita de garnitura si muraturile preferate .
  13. Noi am servit friptura insotita de pireu de cartofi simplu.
  14. Nu a fost nevoie sa pun in pireu lapte sau unt .Sosul fripturii a fost fenomenal de gustos .
  15. Ca muratura am avut gogosari marinati .

                              Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Se da tava la rece pentru ca sa se marineze carnea . La mine a stat la frigider cam 3 ore .

2

Noi am servit friptura insotita de pireu de cartofi simplu.

3

Nu a fost nevoie sa pun in pireu lapte sau unt .Sosul fripturii a fost fenomenal de gustos .

4

Nu uitati sa srvitii langa aceasta friptura un pahar de vin .

5

Cu greu am reusit sa salvez doua bucatele pentru imaginea finala .Pireu nu mai era . Si bucatelele de carne erau cele mai amarate :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc - dupa model ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura a la Motan