Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, adaugam faina si migdalele macinate, esenta de vanilie, amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza.
Adaugam albusurile si amestecam cu paleta cu miscari usoare de jos in sus, pana ce se omogenizeaza (eu am adaugat albusurile in 2 transe pentru a se amesteca mai usor)
Turnam 1/2 din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
In cealalta jumatate adaugam cacao si 2 linguri de lapte, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca dupa care taiem in 2 felii.
Crema-intr-o cratita adaugam laptele,laptele condesat,galbenusurile,amidonul,amestecam pana ce se omogenizeaza.Punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.
Adaugam untul taiat cubulete,amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam ciocolata si amestecam pana ce se topeste,acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Cand sa racit adaugam frisca mixata si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Jeleu-sucul de portocale il amestecam cu amidonul si zaharul,punem pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca,acoperim cu folie si lasam sa se raceasca,
Ansamblare-asezam prima foaie adaugam crema-jeleu-blat-repetam pana ce terminam-dam la frigider 1 ora-
Imbracam tortul cu frisca si glazuram cu ciocolata topita,decoram dupa plac si dam la rece cateva ore.