A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert biscuiti cu scortisoara

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Untul se topeste si se lasa la racit. Faina se amesteca cu condimentele, praful de copt, bicarbonatul stins in otet si sarea. Apoi se adauga oul, zaharul brun (care se face pudra), untul si se...Citeste continuarea

Salata de ciuperci, cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Ciupercile se spala sub jet de apa si se scurg in sita . Pastrati cateva bucati de ciuperci pentru decor . Restul ciupercilor daca va par prea mari se maruntesc cu cutitul ....Citeste continuarea

Gustari calde cu pere si branza de...

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Bagheta de paine o taiem pe lungime in jumatate si apoi in felii cat doriti de mari. O stropim cu ulei de masline si punem putina sare cu ierburi italiene, pentru aroma. Pe un gratar...Citeste continuarea

Panzerotti cu creveti si legume

Postat de: mihaelar63 in Paste

Panzerotti-paste le umplute se fierb in apa cu sare respectand indicatiile de pe ambalaj .Se clatesc cu apa rece si se pun la scurs intr-o sita . Legumele se decongeleaza la...Citeste continuarea

Snitel de curcan

Postat de: claudiaO in Curcan

Carnea portionata o batem cu ciocanul de sintele. Dam cu sare, piper, condimente si lăsăm vreo 10 minute sa se odihneasca. Batem ouăle cu putina sare, si praf de usturoi. Cimbrul il...Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata, arahide...

Postat de: eumimi in Prajituri

Topim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte...Citeste continuarea

Taitei cu kaiser, unt si cașcaval,...

Postat de: RODIMUR in Paste

Cât timp se fierb tăițeii (8-9 minute) în apă clocotită cu sare, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică și se feliază subțire kaiserul. Când tăițeii au...Citeste continuarea

Crenvursti in barcute, cu maioneza...

Postat de: vasimur in Mancare copii

Dacă nu avem ketchup, pregătim pe loc din: 4-5 linguri de suc de roșii, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță oțet balsamic și sare, piper, boia dulce, după gust. Le amestecăm bine și gata!...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu ceapa verde

Postat de: eumimi in Salate

Curatam cartofii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem. Pasam cartofii fierti, ii lasam la racit, apoi adaugam ceapa si maslinele tocate rondele, adaugam si un praf de sare....Citeste continuarea

Terci de ovaz cu fructe

Postat de: cristeena20 in Mancare copii

Curatam marul si para; le taiem cubulete; Alegem fructele mai moi si bine coapte. Punem laptele cu fructele si putina coaja de portocale mai intai la fiert la foc mic-sa se inmoaie fructele;...Citeste continuarea

Raffaello home edition

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pentru aluat: se mixeaza ouale intregi impreuna cu sarea si indulcitorul. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza la viteza mica pana la...Citeste continuarea

Crema de urzici

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

Alegem urzicile cu manusi!!! ca pisca de mori. Se spala bine si le fierbem in apa clocotita. Se prepara de fapt ca si spanacul. Cand s-au fiert, le scurgem in strecuratoare si le stoarcem bine de...Citeste continuarea

Desert tavalite in nuca de cocos

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Incepem sa facem blatul. Pregatim tava dreptunghiulara si o ungem cu margarina si o pudram cu faina. Topim pe aburi intr-un bol ouale, zaharul, untul, mierea si laptele, amestecand cu un tel...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu bobite de...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se face un aluat fraged din: unt, făină, zahăr pudră, vanilie, cele două gălbenușuri și coaja răzuită de la o lămâie. Când ingredientele s-au încorporat uniform și...Citeste continuarea

Desert rulada de portocale

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Pregatim o tava de cuptor patrata sau putem folosi tava dreptunghiulara-dar nu vrem sa fie prea inalta baza ruladei. Deci cu ajutorul de putina margarina pusa din loc in loc pe fundul tavii pune...Citeste continuarea

Desert pancakes cu afine si sirop...

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri ; Amestecam galbenusurile cu zaharul,vanilia si optional coaja de lamaie sau portocala rasa;  adaugam laptele, faina si fermentul. Batem spuma albusurile...Citeste continuarea

Orez integral cu spanac si ton

Postat de: cristeena20 in Ton

Prima data trebuie sa gatim orezul integral. E bine sa se puna la inmuiat cu o seara inainte sau il putem fierbe in cucta (oala cu presiune)-la o cana orez integral punem 2 cani de apa, putin ulei...Citeste continuarea

Aperitiv pinguini simpatici

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Fierbem ouăle in apa cu sare cca 7 minute. Lasam sa se raceasca, apoi le curatam de coaja cu grija sa nu le rupem.  Intindem cu lingura mascarpone pe o farfurie, apoi presam niste telemea...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu alune de padure

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Untul moale il frecam împreună cu zahărul și sarea, adaugam galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie si la final faina amestecată cu praful de copt. Rezultă un aluat taricel, bun de...Citeste continuarea

Desert cupcakes tiramisu

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru cupcakes mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare. Adaugam untul moale, uleiul, iaurtul mixand in continuare. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, apoi lapte, din...Citeste continuarea

Desert chec rapid

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare. Adaugam uleiul mixand in cntinuare, apoi chefirul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Pregatim cu hartie de copt doua forme de...Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti cu seminte

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se rade fin. Se amesteca toate ingredientele, la temperatura camerei si se pune aluatul intr-o folie, in frigider, timp de 30 minute. Se intinde aluatul si se decupeaza diferite...Citeste continuarea

Somon suculent la cuptor cu sos de...

Postat de: momo121 in Somon

  Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini.        Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul de la 1 portocala, 3...Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu turron si...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!        Separam ouale, albusurile le batem spuma cu...Citeste continuarea

Desert prajitura Spartak

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru foi:      Intr-un ibric am pus mierea, untul, oul, laptele, zaharul si bicarbonatul, am amestecat bine si am tranferat pe focul de la aragaz, amestecand continuu, pana...Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu...

Postat de: momo121 in Prajituri

 Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.      Separat, topim...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu cocos si ciocolata

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adăugăm treptat zahărul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasă. Adăugăm cocosul, vanilia si faina iar la final, ciocolată si...Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca zapada

Postat de: claudiaO in Prajituri

Gălbenușurile le frecam putin cu sarea, uleiul si zahărul. Adăugăm laptele si amoniacul+bicarbonatul stinse în 3 lingurite otet si apoi faina. Framantam o coca elastică. Lăsăm să se...Citeste continuarea

Desert tort Alba ca Zapada (Reteta...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru foi:      Ouale le batem cu zaharul pana devin albicioase, pe urma adaugam uleiul, laptele si zeama de lamaie, mai mixam putin si la final cernem faina impreuna cu...Citeste continuarea

Toba de casa

Postat de: claudiaO in Mezel de casa

Capul de porc il curățăm, eventual mai parlim pe ici pe colo daca mai este nevoie. După ce il spălăm, punem la fiert cu apa rece, cat sa acopere de vreo palma.Tot aici punem si urechile...Citeste continuarea

Pate de ficatei de pui

Postat de: AnaDavid in Ficat

Intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi, cimbru, salvie și Rozmarin si se lasa sa se incalzeasca. Cand usturoiul începe să isi schimbe culoarea, se elimina totul și se lasă doar...Citeste continuarea

Spaghetti Carbonara

Postat de: AnaDavid in Paste

Pentru inceput punem pe foc 4 l de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam 4 lingurite cu sare. Fierbem pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Personal scot pastele din fiert 1-2 minute mai...Citeste continuarea

Salata proaspata de sfecla rosie cu...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Sfecla se spala bine si se pune la fiert in apa . Eu am folosit oala sub presiune . Respectand regulile de folosinta am fiert sfecla timp de 30 minute . Curatati sfecla...Citeste continuarea

Tocanita rosie cu ficatei si piept...

Postat de: mihaelar63 in Ficat

Ficateii se tin in apa rece cateva ore. din cand in cand se schimba apa . Punetii ficateii  la scurs intr-o sita de excesul de lichid . Feliati mai marunt pieptul de pui afumat ....Citeste continuarea

Desert tort cu nuca

Postat de: violeta30 in Torturi

Blatul Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul, laptele, uleiul, lamaia razuita, un praf de sare  si vanilia. Cand zaharul este...Citeste continuarea

Cuiburi cu surprize

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Taiem cartofii fierti felii si ii asezam intr-o tava de ceramica, peste care vom face chiftelute din carnea de mici, iar din cartofii ramasi vom face grilaje in jurul chiftelutelor de mici....Citeste continuarea

Zama de fasole verde cu afumatura...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....Citeste continuarea

Focaccia cu busuioc, ierburi...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se foloseste pentru copt  o forma de tort cu pereti detasabili . Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se...Citeste continuarea

Desert briose cu portocala

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se...Citeste continuarea

Paine in vas roman

Postat de: mihaelar63 in Piine

Pentru inceput se amesteca intr-un vas mai mic 150 gr faina alba cu drojdia si zaharul si apa calduta cat sa obtineti un amestec subtire, cam ca si cel de clatite. Se acopera vasul cu un...Citeste continuarea

Desert napolitane cu crema de rahat...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi separăm rahatul pe culori și îl tăiem în bucăți mici. Împărțim untul în cinci, pentru că vom avea 5 straturi, dintre care două cu cacao....Citeste continuarea

Salata orientala cu maioneza

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se fierb in coaja, se curata, se racesc si se taie bucati potrivite. Ouale se fierb tari, se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se taie julien. Se face maioneza mixand...Citeste continuarea

Pulpe de pui umplute

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare. Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul...Citeste continuarea

Aperitiv saleuri cu telemea si seminte

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Aluatul dezghetat il tăiem fasii de cca 1 cm. Ungem aluatul cu ou batut, presaram semintele apoi razuim branza din belsug. Așezăm fasiile in tava si lăsăm la cuptor cca 20 minute. Servim cu...Citeste continuarea

Painici cu lapte si cartofi

Postat de: claudiaO in Piine

Începem prin a pune cartofii la fiert ca pentru piure, cu o linguriță de sare. Cand sunt gata fierti, scurgem zeama si o amestecam 100 g unt. Restul de unt il amestecăm cu cartofii pasati...Citeste continuarea

Taitei cu cascaval si telemea, la...

Postat de: RODIMUR in Paste

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea fină, iar telemeaua se taie cubulețe. Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata...

Postat de: GABRIELAGH in Torturi

 Incepem cu pregatirea blatului. Batem foarte bine ouale cu zaharul. Incorporam faina si cacaua(cernute) cu o spatula amestecand de jos in sus. Adaugam untul topit si-l incorporam.Coacem...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu piept de...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea verde se fierbe respectand timpul indicat pe ambalaj . Scurgeti fasolea si o clatiti cu apa rece . scurgeti in sita . Pieptul de pui se taie cubulete marunte ,...Citeste continuarea

Salata de fasole rosie cu cabanos

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea din conserva se spala cu apa rece si se pune la scurs intr-o sita.  Ceapa se curata , se spala si se taie rondele . Cabanosul se taie rondele si se soteaza usor...Citeste continuarea

Desert tort din cozonac reconditionat

Postat de: claudiaO in Torturi

Începem prin a prepara cele 2 budinci conform instrucțiunilor. După fierbere, le acoperim cu folie si le lăsăm să se răcească. Încălzim smantana lichida in 2 craticioare si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]