Desert foietaj cu mere

de mihaelar63 in Dulciuri, 25 Apr 2019 | 2025 vizualizari

 

 Se apropie 1 mai si inca mai avem mere din livada proprie . Cu aluatul pe stoc m-am gandit ca sa prepar rapid un desert pe placul nostru. Am tot vazut tot felul de modele de a taia foietajul . L-am ales pe acesta pentru ca nu este prea mult perportie . Zaharul l-am inlocuit cu cateva linguri de gem de zmeura . Merele le-am aromat cum am avut eu pofta si imaginatie . Imaginatia vine gatind am introdus si ineditul pliculetului de ceai :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 2 foi aluat foietaj
  • 2 linguri unt
  • 100 gr stafide
  • 50 ml coniac
  • 50 ml rom brun
  • 3 linguri gem zmeura
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita pudra scortisoara
  • 1 pliculet ceai aromat mangostan cu maracuja
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foietaj cu mere:

  1. Stafidele se pun la hidratat impreuna cu rom si coniac .
  2. Pentru a grabi hidratarea lor se incalzesc un minut la cuptorul cu microunde .
  3. Merele se spala si se curata de seminte , apoi se taie cubulete .
  4. Nu am curatat merele , coja este plina de vitamine .
  5. Caliti merele impreuna cu untul intr-o tigaie pana incep sa se imoaie .
  6. Se pune gemul de zmeura si se da aroma cu scortisoara si ghimbir . Amestecati .
  7. In acest moment am observat ca  zeam formata la calirea merelor este usor rosiatica . Am vrut sa intensific culoarea si aroma si am folosit un pliculet de ceai cu mangostan si maracuja .
  8. Am lasat sa se raceasca putin amestecul cu mere si apoi am scos pliculetul de ceai .
  9. Aluatul pentru foietaj se tine la rece pana in momentul in care incepeti sa lucrati cu el .
  10. Se taie fiecare foaie in noua patrate si se modeleaza ca in imagini .
  11. Fiecare romb-cosulet se umple cu amestecul de mere .
  12. Dati tava la cuptor timp de 30 minute pana cand se observa ca aluatul este copt .
  13. Eu am folosit programul special al; cuptorului pentru puff-pastry.

TIPS-URI

1

Pliculetul de ceai folosit -stiam cat de aromat este si ce culoare da .

2

Stafidele se pun la hidratat impreuna cu rom si coniac .

3

Pentru a grabi hidratarea lor se incalzesc un minut la cuptorul cu microunde .

4

Aluatul pentru foietaj se tine la rece pana in momentul in care incepeti sa lucrati cu el .

5

La servire puteti pudra cu zahar pudra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura