O fel principal satios si tare simplu! Spor si pofta buna! ;) Poze din timpul prepararii, le-am pierdut :D, am tot intrat pe diverse statii de computer:((( si nu le mai gasesc! Dar voi ma credeti pe cuvant de Bucataras, ca am preparat intradevar bunatatea ! ;)
Ciupercile curăţate se taie grosier.
Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic.
Apoi se adaugă ciupercile şi restul de vin, se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 20 minute.
După ce s-au înmuiat ciupercile şi evaporat vinul, se asezonează de boia, amestecându-se până se înglobează, şi se mai lasă la gătit la foc mic, până ce omogenizăm amidonul cu smântâna şi apa.
Amestecul de amidon se toarnă în fir subţire peste ciuperci, amestecându-se continuu ca să nu se facă cocoloaşe, atenţie, trasă deoparte de pe foc.
Apoi se pune la gătit încă minim 3 minute, cât sosul să devină catifelat.
Spor şi poftă bună!
1
Pentru începători, pare un pic complicată ultima parte cu amidonul ;) După prima experienţă, va fi din ce în ce mai bine! ;)