Ne plac placintele cu carne, mai ales ca putem sa le combinam dupa bunul plac, se pot manca atat calde cat si reci.
Ne pregatim ingredientele, ceapa verde o taiem marunt, radem cartoful pe razatoarea mica, mozzarella o taiem cubulete mici (oprim cateva feliute subtiri pentru decorat).
Am folosit o tava de ceramica rotunda ( diametru 24 cm ) o ungem cu unt sau ulei, asezam o parte din aluat, restul il taiem in fasii late de un deget pentru pus deasupra placintei.
Punem tigaia wok la incins, adaugam uleiul, punem ceapa si cartoful ras si stors, presaram sare si piper si le calim cca 10 min, apoi adaugam carnea si omogenizam. Lasam la calit cca 20 min. Transferam totul intr-un alt vas, cu ajutorul unui spumar sa scapam de surplusul de zeala lasata. Adaugam un ou si mozzarella si omogenizam, daca mai este nevoie, mai adaugam sare si piper. Umplutura o punem peste aluat, uniformizam si formam un grilaj din restul de aluat si in locurile goale asezam bucatele de mozzarella.
Batem bine un ou amestecat cu sare si piper si ungem placinta.
Se da tava la cuptor cca 30-35 min pana se rumeneste frumos.
Se serveste atat calda cat si rece.