Multumesc Merisor
Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia.
Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald.
Adaugam peste drojdia, coaja de portocala si de lamaie data prin razatoarea mica.
Framantam un aluat omogen adaugand treptat uleiul. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana dimineata.
Umplutura=mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam nuca amestecata cu cacao, pesmet, zaharul vanilat, omogenizam.
Scoatem aluatul pe masa infainata, impartim coca in 2.
Daca dorim sa facem cozonac impletit, il impartim in 4.
Intindem aluatul il ungem cu crema si rulam.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min.
Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min la 160 grade C.