Ciorba de stevie este un fel de mancare reconfortant si hranitor, care combina aroma bogata a legumelor proaspete cu gustul subtil si dulceag al steviei. Aceasta reteta traditionala este perfecta pentru a te rasfata in zilele racoroase sau pentru a aduce o nota sanatoasa in dieta ta zilnica. Bogata in vitamine si minerale, ciorba de stevie este o optiune excelenta pentru cei care isi doresc un preparat gustos si nutritiv. Savureaza-o alaturi de o felie de paine proaspata si bucura-te de o masa echilibrata si delicioasa.
Pentru Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ceapa, morcovi, radacinoase, ardei, dovlecei, stevie, leustean, bors si oua.
Cum se prepara Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa
Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la calit intr-un vas mai inalt, cu ulei si putina apa, pana devin translucide, cca. 10 minute la foc minim, neacoperit.
Apoi se completeaza cu cca. 3000 ml apa rece, se asezoneaza de sare si piper si se lasa la fiert cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. Între timp se curata stevia de nervurile groase si se taie julien. După ce s-au fiert legumele se adauga stevia, leusteanul curatat si tocat marunt şi se mai lasa la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.
La final se adauga borsul de putina, patrunjelul verde tocat marunt, iar în zilele de dulce, ciorba se drege cu ou batut.
La fel de gustoasa si plina de vitamine este si Ciorba de loboda cu stevie, poti pregati si sub forma de Mancare de stevie, foarte gustoasa sau poti incerca sa faci Sarmale in foi de stevie, foarte gustoase si acestea.
Spor si pofta buna!