Ciorba de ied sau miel este nelipsita de pe masa romanilor in zilele de sarbatoarea Sfintelor Sarbatori Pascale.
Bucatile de carne parlite,spalate se pun la fiert intr-o oala de 5l. cu 3 l.de apa alaturi de carnea de ied.
Le lasi la fiert 30 minute ,spumuinde-le cat mai des.
Peste carne adaugi legumele curatate,spalate si tocate marunt.
Dupa circa 30 minute adaugi orezul spalat.
Lasi la fiert inca 20-25 minute.
Borsul il pui la fiert intr-o cratita mica sau ibric.
Adaugi borsul peste compozitia din oala.
Iei din oala 2-3 polonice de zeama de ciorba si le lasi la racit.
Spargi ouale,le bati/amesteci bine cu o frculita si un varf de cutit sare.
Torni smantana peste oua si amesteci bine.
Peste ele toarna zeama de ciorba racita.
Stinge focul si toarne in oala ouale cu smantana amestecand cu o lingura de lemn.
Potrivesti de sare dupa gust.
Adauga leusteanul spala si tocat .
Serveste alaturi de ardei iute.
1
carne cu os de la gat,coaste,coada,palman si intestine
2
palamanul l-am fiert ,apoi l-am scos si taiat l-am in cuburi
3
intestinele le-am despicat,frecat cu sare mare si spalat
4
le-am legat cu ata ,apoi le-am scos si tocat marunt