Iahnie de praz cu masline

de Panacris in Mancaruri de post, 26 Apr 2019 | 2576 vizualizari

 

O alta interpretare a mancarii de praz cu masline! O idee buna pentru maine! ;) Sper sa va inspire! Spor si pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • praz cca. 1000 g,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • ulei rafinat de floarea soarelui,
  • bulion cca. 300 ml,
  • vin alb de masa cca. 200 ml,
  • masline Kalamata cca. 300 g,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • zeama de lamaie cca. ½ ceasca,
  • usturoi 3-4 catei,
  • verdeata.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de praz cu masline:

Prazul, ardeii kapia si ceapa curatate, tocate grosier se calesc in putin ulei (cca. 2 linguri) şi apa, intr-o cratita mai mare, cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit.

Apoi se asezoneaza de sare si piper, se adauga maslinele, bulionul, vinul si usturoiul, lasandu-se la gatit, semiacoperit cca. 15 minute la foc mediu.

Înainte de servire se drege cu zeama de lamaie si verdeata.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca o puneti un pic la cuptor, cred ca va fi si mai aomata! ;) Eu n-am mai avut timpul necesar :D ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai scazuta de post