Când spun Maioneză preparată altfel decât în modul clasic, mă refer la faptul că este preparată folosind oul întreg, nu doar gălbenușul și folosind blenderul în locul mixerului.
Să presupunem că ne-a părăsit mixerul și nu vrem să ne întoarcem la metoda lingurei de lemn pentru prepararea maionezei.
Atunci folosim blenderul, fie el vertical sau din cel încorporat.
Punem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei. Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică. În câteva secunde maioneza este deja stabilă și putem adăuga restul de ulei. Îl adăugăm pe tot odată și din nou pornim blenderul, mai întâi la viteză mică, apoi mărim treptat viteza, până când uleiul va fi absorbit complet. La final se adaugă apa minerală, pentru cremozitate și, după gust, zeamă de lămâie. Concluzia finală: se poate prepara maioneză și la blender! Dezavantajul este că se scoate mai greu din recipientul blenderului și mai rămâne pe pereții acestuia, dar nu e cine știe ce pierdere.