Total diferita de pasca traditionala, cea cu smantana este fabulos de gustoasa, asta adaca respecti reteta si cativa pasi.
A iesit atat de cremoasa, fina si buna incat acum e pe repeat!
Sa va fie de folos!
Pentru aceasta reteta, era necesar un aluat fraged, de casa. Din motive tehnice, sa spunem, eu nu am facut, dar data viitoare voi pregati cu aluat de casa. De data aceasta am pregatit cu baza din biscuiti digestivi. Se porneste cuptorul, la 180 grade C, coacere cu ventilatie. Intr-un vas, se pun biscuitii macinati, se adauga untul topit. Se amesteca bine pesmetul cu untul pana se obtine o crusta nisipoasa. Se tapeteaza baza formei de copt cu acest pesmet, se intinde in strat egal. Se lasa deoparte sau se poate pune in cuptor pentru cateva minute.
Pentru umplutura, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu ajutorul unui mixer. Intr-un vas mare, se amesteca smantana, galbenusurile, un praf de sare, indulcitorul, coaja de lamaie. Se incorporeaza grisul si faina cernuta. In compozitia de smantana, se adauga treptat, pe cea de albusuri, omogenizand de jos in sus.
Compozitia obtinuta se toarna usor peste blatul de biscuiti. Se niveleaza frumos si se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 70 - 80 minute, pana cand se rumeneste si miroase frumos, a copt. Se opreste focul, se mai lasa cateva minute in cuptor, apoi se scoate si se lasa la temperat. A doua zi, se scoate cu atentie din forma si se pudreaza cu indulcitor aromat. Se portioneaza si se serveste cu ochii inchisi! Va recomand din inima sa incercati macar o data aceasta reteta si sa imi spuneti cum vi s-a parut pasca!
Sa va fie de folos!
1
reteta este cu aluat de casa, fraged
2
folositi smantana naturala, cu minim 30% grasime
3
daca se arde in partea de sus, puteti acoperi vasul cu o folie de aluminiu.
4
aveti rabdare sa se tempereze, sa o puneti la rece pana a doua zi si abia apoi sa o taiati.