Un aperitiv minunat si de efect pentru zilele ce urmeaza. Multumesc Gusti, Irina si Oana, pentru inspiratie;) https://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-castravete-61052.html
Aluatul fraged sarat Linco, se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite.
Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele (faina, untul moale, smantana, ouale si sarea), intr-un vas incapator sau in vasul mixerului, se framanta energic pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat elastic.
Acesta se pune la rece cca. 30 minute, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite.
Formele de copt, nu e nevoie sa fie unse, sunt din silicon si metal non-aderent, se umplu cu alatul de tarta, se inteapa cu furculita, din loc in loc, apoi se pun la copt in cuptorul preincins, cca. 30 minute la 180 grade.
Intre timp se prepara crema de branza: branza de vaci se pune intr-un bol incapator, se adauga mararul si ceapa verde, tocate marunt,ouale, se asezoneaza de sare si piper si se amesteca energic pana se obtine o crema omogena.
Mini tartele se umplu cu crema de branza, apoi se pun din nou la copt minitartele cca. 15 minute la foc mediu, atenţie să nu se coloreze prea tare crema de branza.
Minitartele se lasa la racit minim 3 ore, dar cel mai bine pana a doua zi.
Pentru jeleu, se pune gelatina la hidratat in cca. 100 ml apa rece.
Intre timp castravetii se curata de coaja si seminte, apoi se tocata marunt, cel mai bine prin blender, pana se obtine un piure fin.
Gelatina hidratata si apoi un pic incalzita ( conform intstructiunilor de pe ambalaj!) se adauga in piureul de castraveti si se amesteca pana ce se omogenizeaza.
Cu acest jeleu se orneaza minitartele si se lasa la rece minim 1 ora.
Spor si pofta buna!