Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 24 Apr 2019 | 5152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 150 g legume mexicane (congelate)
  • 6 linguri ulei
  • 150 g orez
  • 50 g soia, granule
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putin cimbru uscat
  • 1-1,5 l apa
  • 11 ardei kapia (congelati)
  • 2-3 linguri faina
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 foi de dafin
  • putin busuioc uscat
  • 2-3 fire de leustean verde
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post):

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se cantaresc, scurse de apa.

Ceapa, morcovul si legumele mexicane se pun intr-un wok impreuna cu 6 linguri de ulei. Se adauga orezul (daca este foarte curat nu se mai spala), granulele de soia, o lingurita de boia de ardei dulce, putina sare, putin piper proaspat macinat, putin maghiran uscat, putin oregano uscat si putin cimbru uscat. Se inabusesc toate ingredientele, adaugand doua cani de apa, apoi se lasa sa se racoreasca dupa ce apa a scazut.

Ardeii se spala cu apa calda ca sa se decongeleze, se surg de apa si se umplu cu amestecul de legume. Nu se umplu pana la refuz deoarece orezul se va mai umfla si va sparge ardeii (se umplu cam 3/4). La capatul ardeilor se pune putina faina, cu rolul de a forma un capac care impiedica umplutura sa iasa.

Se aseaza ardeii in wok si se fierb in apa. Dupa ce se umfla orezul, se adauga sucul de rosii, o lingurita de boia de ardei dulce, putina sare, putin piper proaspat macinat, doua foi de dafin si putin busuioc uscat. Se mai clocoteste totul, cat sa se intrepatrunda gusturile.

Dintr-o lingura de faina si 4-5 linguri de apa se face un rantas, care se pune in wok. Se mai clocteste mancarea inca putin, apoi se ia de pe foc si se adauga leusteanul verde (spalat si tocat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte dospite