Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.
Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se cantaresc, scurse de apa.
Ceapa, morcovul si legumele mexicane se pun intr-un wok impreuna cu 6 linguri de ulei. Se adauga orezul (daca este foarte curat nu se mai spala), granulele de soia, o lingurita de boia de ardei dulce, putina sare, putin piper proaspat macinat, putin maghiran uscat, putin oregano uscat si putin cimbru uscat. Se inabusesc toate ingredientele, adaugand doua cani de apa, apoi se lasa sa se racoreasca dupa ce apa a scazut.
Ardeii se spala cu apa calda ca sa se decongeleze, se surg de apa si se umplu cu amestecul de legume. Nu se umplu pana la refuz deoarece orezul se va mai umfla si va sparge ardeii (se umplu cam 3/4). La capatul ardeilor se pune putina faina, cu rolul de a forma un capac care impiedica umplutura sa iasa.
Se aseaza ardeii in wok si se fierb in apa. Dupa ce se umfla orezul, se adauga sucul de rosii, o lingurita de boia de ardei dulce, putina sare, putin piper proaspat macinat, doua foi de dafin si putin busuioc uscat. Se mai clocoteste totul, cat sa se intrepatrunda gusturile.
Dintr-o lingura de faina si 4-5 linguri de apa se face un rantas, care se pune in wok. Se mai clocteste mancarea inca putin, apoi se ia de pe foc si se adauga leusteanul verde (spalat si tocat).