Paine cu faina si malai

de lucy2002 in Piine, 22 Apr 2019 | 7802 vizualizari

 

Am facut pentru prima data aceasta paine cu faina de malai la ideea sotului meu, vreau sa spun ca a iesit o paine gustoasa, satioasa cu un miez moale si o coaja crocanta asa cum ne place.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina grau 650
  • 300 gr faina malai
  • 40 gr drojdie verde( drojdie proaspata)
  • 550-600 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 5 linguri ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina si malai:

Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea.

Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa  si cu zahar) lasam sa se activeze, adaugam restul de apa calduta si incepem sa framantam. Framantam bine si adaugam uleiul pe rand.

Aluatul rezultat va fi unul nelipiciossi il vom lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, cam o ora.

Impartim aluatul in doua, dam forma a doua franzele si le punem in tavi la crescut. Dupa ce au crescut, le-am dat cu pensula inmuiata in apa si le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-45 minute, pana capata o culoare aurie, frumoasa.

Se scot din tavi si se invelesc cu un prosop pentru a se aburi un pic.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

nu amestecati sarea cu drojdia o inactiveaza si nu mai creste)

2

se poate folosi lapte, iaurt in loc de apa

3

ulei de masline sau de care aveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina si malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu faina integrala