Am facut pentru prima data aceasta paine cu faina de malai la ideea sotului meu, vreau sa spun ca a iesit o paine gustoasa, satioasa cu un miez moale si o coaja crocanta asa cum ne place.
Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea.
Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa si cu zahar) lasam sa se activeze, adaugam restul de apa calduta si incepem sa framantam. Framantam bine si adaugam uleiul pe rand.
Aluatul rezultat va fi unul nelipiciossi il vom lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, cam o ora.
Impartim aluatul in doua, dam forma a doua franzele si le punem in tavi la crescut. Dupa ce au crescut, le-am dat cu pensula inmuiata in apa si le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-45 minute, pana capata o culoare aurie, frumoasa.
Se scot din tavi si se invelesc cu un prosop pentru a se aburi un pic.
Pofta buna!
1
nu amestecati sarea cu drojdia o inactiveaza si nu mai creste)
2
se poate folosi lapte, iaurt in loc de apa
3
ulei de masline sau de care aveti