Nu știu cum procedează alții, dar eu, când nu am suficient timp la dispoziție, dar am în casă ingredientele necesare, fac rapid o salată, ceea ce asigură nu numai un meniu bun și hrănitor, ci și nevoia de mâncare sănătoasă.
De acestă dată am făcut o salată de post, cu ardei grași dulci și buni, roșii și ceapă verde, pe un pat de cartofi fierți, o salată căreia doar câteva condimente i-au adus aromele necesare și pe care am mâncat-o mai întâi ”cu ochii”...
Cartofii se spală bine și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească.
Între timp se spală celelalte legume și se pregătesc pentru salată: roșiile se feliază, ceapa se taie rondele, iar ardeii grași se curăță de cotoare și de semințe și se taie julienne.
Când cartofii s-au răcit, se curăță de coji, se taie cubulețe, se pun pe un platou și se condimentează după gust, cu sare, piper și oregano.
În jurul cartofilor se pun, ca un colier, feliile de roșii, iar în interiorul medalionului, se pun concentric, peste cartofi, dinspre exterior spre interior, ardeii grași galbeni, apoi cei roșii, iar în centru, rondelele de ceapă.
Se decorează cu măsline și apoi se condimentează din nou salata cu: sare, piper și oregano, după care se stropește cu ulei și oțet balsamic.
Se poate servi imediat.
1
Folosiți cartofi roz care nu se fărâmițează la fiert, ci rămân întregi și pot fi tăiați cubulețe.
2
Folosiți măsline care nu sunt foarte sărate.
3
Se pot adăuga și ouă fierte, feliate.
4
Cine dorește, poate înlocui oțetul balsamic cu zeamă de lămâie.
5
Puteți folosi și alte condimente (busuioc, rozmarin...).