A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tarta cu ceapa si bacon

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Umplutura : Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Caliti-o in putin ulei si 60 g unt, timp de 20 minute cu capac, timp in care mai amestecati din cand in cand. Apoi adaugati baconul...Citeste continuarea

Prepelita cu unt aromatizat

Postat de: Veronica22 in Mancaruri cu carne

Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor. Pregatim untul aromatizat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru,...Citeste continuarea

Supa crema din legume (zarzavaturi)

Postat de: Veronica22 in Supe/Ciorbe

Curatam zarzavaturile, le taiem rondele sau cuburi si le punem la fiert in supa de pui. Cand legumele sunt fierte, le punem in blender si le pasam bine.Daca mai este necesar, mai adaugam putina...Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de: Veronica22 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in supa de pui mai putin conopida. Cand toate legumele sunt fierte aproape integral, adaugam si conopida care in cateva clocote va fi fiarta....Citeste continuarea

Supa crema de cartofi

Postat de: Veronica22 in Supe/Ciorbe

Am curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat cuburi. Carnea afumata si toate legumele le-am pus in oala, am adaugat apa,1 lingurita de vegeta si le-am pus la fiert. Cand legumele au fiert...Citeste continuarea

Desert amandine

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana devine spuma. Se adauga apa rece cate putin in timp ce spumam albusurile. Galbenusurile se amesteca...Citeste continuarea

Desert briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: aromearomate1 in Prajituri

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Într-un bol puneți zaharul cu untul tăiat cubulețe și mixați 3 min, după care adaugați ouăle pe rand, unul cate unul...Citeste continuarea

Desert placinta rulata cu mere,...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm mai întâi umplutura. Punem într-un vas, pe foc, merele rase, împreună cu zahărul și le amestecăm până își lasă siropul. Ridicăm vasul de...Citeste continuarea

Desert gris cu lapte si stafide, in...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se pun stafidele, opărite 1 minut, în esență de rom, ca să se înmoaie puțin și pentru a dobândi o aromă plăcută. Se spală bine o portocală și...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura

Postat de: Constelatialeu in Supe/Ciorbe

Mai intai ne pregatim ingredientele, curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, ceapa o curatam, o spalam si o taiem marunt. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam amestecul de legume...Citeste continuarea

Chifle cu unt

Postat de: mitinita in Piine

Se pune intr-un bol 50 ml de lapte caldut, drojdia si putin zahar. Se lasa deoparte 5 minute. Se framanta un aluat din faina, restul de lapte si zahar, unt si ou. Dupa ce am framantat aluatul,...Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci si sos de...

Postat de: RODIMUR in Paste

Pastele se pun la fiert, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare.  Cât timp pastele fierb, se pregătesc ciupercile și sosul. Ciupercile se...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu dovlecel si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare. Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare. Curățăm ceapa și o tocăm...Citeste continuarea

Piept de rata cu cartofi la slow...

Postat de: GABRIELAGH in Slow Cooker

Curatam si taiem rondele (groase cam de 5 mm) cartofii. Punem mai intai in oala untul. Adaugam cartofii si asezam piptul de rata deasupra cu pielea in sus. Presaram sarea si piperul. Pornim...Citeste continuarea

Desert tarta rustica cu prune

Postat de: GABRIELAGH in Prajituri

  Pregatim aluatul amestecand faina, sarea, praful de copt, untul rece taiat cubulete si zaharul pana cand obtinem un aluat destul de tare si putin sfaramicios. Dam aluatul la frigider pentru...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de lamaie,...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana isi maresc volumul. Adaugati uleiul, apoi sucul si coaja de portocala. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le...Citeste continuarea

Aperitiv pogaci cu jumeri

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Jumerile se dau prin masina de tocat apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia iute dupa gust. Se imparte in 3 parti egale si se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se pune faina iar pe...Citeste continuarea

Desert budinca de cozonac

Postat de: ladydi in Dulciuri

Punem stafidele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom si le tinem circa 30 de minute. Ungem o forma de ceramica sau de yena (sau 2, daca avem o cantitate mai mare de cozonac, cum am avut...Citeste continuarea

Aperitive dragalase cu mozzarella

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Asezam pe un tocator o felie de cascaval, doua felii de sunca,o felie de cascaval si terminam cu o felie de sunca.Apasam usor si taiem patratele. Spalam castravetele, il taiem felii...Citeste continuarea

Desert tort Tanu-Motanu

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blaturile: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, făina şi praful de copt, amestecând de aici cu...Citeste continuarea

Ciorba de rata cu galuste de gris

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe...Citeste continuarea

Mancarica de pui cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie cuburi . Puneti pieptul de ui sa se inabuse in putina apa [ sub capac ] Adugati  pastrama de pui taiata cubulete . Morcovul se...Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor cu legume

Postat de: Marius_biker in Porc

Carnea se spala, apoi se da cu sare si piper. Intr-un vas, se pun 2 linguri de ulei si o cana cu apa, apoi bucata de carne. Se da la cuptor 2 ore. Dupa 2 ore, se intoarce pe cealalta...Citeste continuarea

Paste cu carne de pui in sos de...

Postat de: mirela0911 in Paste

Cum se prepara Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara Pastele fainoase se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurg de apa, se...Citeste continuarea

Desert clatite Choco Kebab

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, bicarbonatul și coaja răzuită de lime. Se adaugă apoi cele două ouă, untul și laptele...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu scarita de...

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita. Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele. Se...Citeste continuarea

Snitel sarbesc cu Kajmak /...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Pregatiti carnea, bateti bine cotletele, indepartati osul eventual si grasimea de pe margini. Trebuie sa fie subtiri, puneti sare si piper. Etalati deasupra kajmac-ul, dati un tur de piper...Citeste continuarea

Aperitiv crema de branza cu feta/...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Amestecati smantana cu zeama de lamaie. Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena. Nu...Citeste continuarea

Desert placinta greceasca cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Foile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de...

Postat de: reisnaor_2006 in Torturi

       Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand...Citeste continuarea

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

Postat de: RODIMUR in Porc

Se fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac

Postat de: Veronica22 in Supe/Ciorbe

 Ceapa se taie in bucati marisoare, se caleste in ulei. Se taie in cuburi dovleacul, telina, patrunjelul si se pun peste ceapa. Se adauga supa si usturoiul, o lingurita de sare si putin...Citeste continuarea

Desert cozonac impletit cu nuca

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

Maia:  200 ml lapte se infierbanta pana aproape de fierbere, adaugam 100 gr faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase. Lasam apoi sa se racoresca putin. Drojdia se amesteca cu o...Citeste continuarea

Ciorba de curcan, cu taitei

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se spala bucatile de carne si se spun la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga si ceapa curatata dar lasata intreaga....Citeste continuarea

Desert fursecuri nuci

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

 Din ingrediente se framanta un aluat bine lucrat. Formam bilute de aluat pe masura formelor din presa. Coacem cojile de nuci, pe care apoi va trebui sa le curatam de plusul de aluat...Citeste continuarea

Desert fursecuri piersicute

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

Aluat: Se freaca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si se adauga uleiul alternativ cu faina in prealabil amestecata cu praful de copt. Se pot pune de la 600g faina pina la...Citeste continuarea

Desert cu biscuiti, alune de padure...

Postat de: simona72 in Torturi

Prima oara de ocupam de fructele uscate, adica de curmale. Ele necesita sa stea la hidratat 1-2 ore. Se taie curmalele in bucati (depinde cat sunt de mari), se pun intr-un castron si se adauga...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, cu varza murata...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie rondele, sau semirondele și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se...Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

Postat de: RODIMUR in Paste

Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas. Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape,...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu carnati si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Cernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu...Citeste continuarea

Desert tort Valentine’s Day

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, faina şi praful de copt, amestecând de aici cu o...Citeste continuarea

Desert inimioare de susan

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pregătesc din timp toate ingredientele: o tavă umezită (cu sau fără hârtie de copt în ea) un pahar cu apă rece, lingură, cuțit, forme pentru decupat, platou umezit pentru...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata si...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Rupeti ciocolata bucatele, o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele. O lasati sa se racoreasca dupa ce s-a topit. Untul de la temperatura camerei, impreuna cu untura, zaharul brut si sarea,...Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu afumatura, la...

Postat de: RODIMUR in Porc

Cartofii se spală bine și se fierb în coajă. Când sunt gata fierți, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji și se taie rondele, groase...Citeste continuarea

Desert tort egiptean

Postat de: Geanina87 in Torturi

Blatul: se mixeaza albusurile cu zaharul si praful de sare pana devin o spuma tare si lucioasa. Nuca se amesteca cu faina si se incorporeaza in albusuri. Ungem cu unt un inel de tort cu diametrul...Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de portocale

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si...Citeste continuarea

Pulpe de curcan la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un vas amestecam condimentele cu apa, vinul si laptele, adaugam pulpele spalate. Dam vasul pana a 2 zi la frigider (sau cateva ore) In tava unsa cu ulei adaugam pulpele si lichid cu...Citeste continuarea

Pulpe de pui pe pat de ciuperci si...

Postat de: vasimur in Pui

Cu o seară înainte curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două. Pregătire marinadă. Punem...Citeste continuarea

Gribon (os de porc) afumat la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

In tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora. Intre timp curatam cartofii ii...Citeste continuarea

Macrou in sos de rosii cu usturoi

Postat de: sufletista in Peste

Pestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]