Checul cu lamaie si iaurt este un desert delicios si racoritor, perfect pentru a fi savurat in zilele calde de vara sau ca desert reconfortant in orice moment al anului. Combinand aroma proaspata si acidulata a lamaiei cu textura moale si pufoasa a checului, acest desert aduce o explozie de gust in fiecare muscatura.
Ingrediente chec cu lamaie si iaurt
Incalzeste cuptorul, unge 2 tavi mici de chec cu unt si tapeteaza-le cu hartie pergament.
Amesteca albusurile cu zaharul, bine pana devin unalb stralucitor, adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca bine pana devin albicioase. Se adauga uleiul, lingurita de suc de lamaie si iaurtul, apoi se amesteca. Unitatea de masura pentru toate ingredientele este paharul de iaurt.
Adaugam faina, coaja de lamaie, praful de copt si se omogenizeaza incet cu lingura sa nu se lase.
Rastoarna in tava si coace prajitura 20-30 minute la 200 de grade C.
Checul este gata cand capata o culoare frumoasa si este consistenta la atingere.
Este bun rece, simplu, pudrat cu zahar, dar si cu glazura.
Poate fi servit alaturi de Ice Caffe Latte sau Frappucino cu frisca si menta.
Va recomand si chec pufos cu cacao