Vara cand vine caldura mancarea mea preferata e salata. Salata asta e un acompaniament ideal pentru preparate de carne sau se poate manca doar asa-e delicioasa si satioasa.
Pregatim cous-cousul-turnam apa clocotita amestecata cu putin knorr de pui; acoperim si lasam sa se inmoaie .
Intre timp curatam cartoful dulce-il taiem cuburi ; ceapa bucati mari; ardeiul cuduro potrivite, rodia si ea cuburi mai mari sau felii groase; vanata cu coaja cu tot o taiem cuburi; stropim cu ulei de masline, sare, piper alb . Eu am amestecat si cu putin rozmarin proaspat; Intr-o tava mare punem hartie de copt si aranjam legumele, rasfirate una cate una in tava si dam la cuptorul incins la 200 grade. Se coc pana cartofii devin copti-cam 15 minute maxim.
Le scoatem si amestecam cu cous-cousul, temperam cu ulei de masline, sare la nevoie si otet balsamic; apoi cu suc de lameie dupa gust. La final adaugam frunze proaspete de busuioc.
Servim rece sau calda, dupa preferinta .
1
Puteti adauga si o conserva de ton .