Jumari cu boia si ceapa -la multicooker

de mihaelar63 in Porc, 30 Mai 2019 | 3380 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
Recent am fost intr-o scurta calatorie [de placere:D ] pe la vecinii nostrii . Nu am putut sa ocolesc faimoasa Piata Centrala din Budapesta (Kozponti Vasarcsarnok]. Bineinteles ca am venit cu idei noi , mai ales despre asezonarea jumarilor . Imediat ce am ajuns acasa  am pus in practica noile informatii . Eu am folosit grasime de porc rasa Mangalita , crescut si sacrificat in gospodarie taraneasca .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg grasime de porc Mangalita
  • sare
  • Condiment cu boia si ceapa deshidratata granulata [boia dulce , boia iute , ceapa rosie , ceapa galbena ]
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari cu boia si ceapa -la multicooker:

  1. Grasimea de porc se taie cuburi .
  2. Depinde cat de mari va plac jumarile .
  3. Eu le tai demarimea a doua cutiute de ghibrituri :D
  4. Am pus jumarile crude in multicookerul Philips si am setat aparatul pe prajire timp de 45 minute .
  5. Intoarceti cu o spatula de silicon jumarile pana incep sa elibereze grasime .
  6. La inceput se lasa capacul pus . Cand incepe sa se elibereze grasimea capacul masinii de gatit trebuie sa fie ridicat .
  7. In acest mod jumarile vor iesi crocante .
  8. Dupa incheiera ciclului am mai reprogramat inca o data aparatul pentru ca jumarile nu erau facute .
  9. Sarati usor .
  10. Cam in 15 minute se auzeau cum jumarile incep sa sfarie , semn ca sunt aproape gata .
  11. Am supravegheat  pana cand jumariel au capatat o frumoasa culoare rumena .
  12. Am scos jumarile cu o paleta cu gauri si le-amlasat sa se raceasca si sa se scurga  intr-o sita .
  13. Cand jumarile sunt reci se tavalesc prin pudra de boia cu ceapa deshidratata .
  14. Noi am servit jumarile cu paine de casa si ceapa verde, ridichi , rosii .
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari cu boia si ceapa -la multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Adi 1

30.05.2019, 21:38

Bune!

Rahela Velicu 1

30.05.2019, 22:25

Catalina L 1

08.06.2019, 17:07

trimite si mie bune sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume