Îmi plac mult clătitele și îmi place să experimentez tot felul de aluaturi și arome. De data aceasta, am adăugat o banană coaptă bine, mai mică, în aluat. De câte ori îmi rămân banane răscoapte, care mi se par prea dulci pentru a le mânca așa, le adaug în deserturi.
La urmă, le-am umplut cu dulceață de cireșe de casă, iar pe câteva, cu ciocolată.
Se bat ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător. Se decojește banana, se strivește cu o furculiță sau se dă la blender, adăugând puțină apă minerală, apoi se adaugă la compoziție. Se adaugă și ulei (aprox 2 linguri), restul de apă minerală, apoi praful de copt amestecat în făină (7 linguri cu vârf), amestecând bine, cu un tel, pentru a păstra compoziția aerată.
Se înfierbântă puțin ulei (cam o lingurita) într-o tigaie, se toarnă câte un polonic din compoziție și se pregătesc clătitele,rumenindu-le pe ambele părți.
Se scot pe o farfurie, se lasă la răcit, apoi se umplu cu dulceață de cireșe sau le puteți umple cu ciocolată cu lapte, cât sunt calde.
Am obținut 8 clătite mari, folosind o tigaie de 24 cm.
Porții: 4
Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 30 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/clatite-cu-banane-si-dulceata-de-cirese.html