Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu 50 g zahar si se dau deoparte, amestecandu-le din cand in cand.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie, uleiul si sana si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, usor, de jos in sus, cu ajutorul unei spatule din silicon. Se adauga apoi 2/3 din capsuni (fara siropul lasat).
Se toarna aluatul in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, pastrand 3-4 linguri de aluat, care se amesteca cu cacaua si cu o lingura de apa.
Peste aluatul din tavi se toarna aluatul cu cacao si se amesteca, de jos in sus, cu o furculita. Se presara capsunile pastrate peste aluatul bicolor.
Se introduc tavile la cuptor pana cand checurile trec de testul scobitorii.