Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc

de mihaelar63 in Piine, 31 Mai 2019 | 2430 vizualizari

 

     "Retete pentru mese in familie"
 Mare ajutor sunt azi aparatele casnice. Masina de paine isi face treaba o data la trei zile. Cateodata integral, alta data doar framant-partial. Am lipsit cateva zile de acasa. Pe cand am venit, am observat ca plantele aromatice s-au cam ofilit. Asa ca am folosit cimbru si busuioc uscat si tocat sa aromatizez paine.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 400 faina secara
  • 150 gr faina alba-pentru infainat
  • 400 ml lapte acru
  • 250 gr apa
  • 2 linguri ulei rapita
  • 1 lingura cimbru uscat si maruntit
  • 1 lingura busuioc uscat si maruntit
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 5 gr drojdie proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc:

  1. Pregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente.
  2. Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine .
  3. Drojdia proaspata se faramiteaza si se pune tot acum.
  4. Adaugati fainurile si drojdia uscata.
  5. Eu am framantat pe programul nr.16 al masinii de paine Tefal.
  6. Dupa 20 minute am adaugat si ierburile uscate.
  7. Dupa 1.15 ore am obtinut un aluat bine crescut dar care la framntare parea usor lipicios.
  8. Am impartit aluatul in 4 parti aproximativ egale.
  9. Am framantat cu faina de pe masa aluatul
  10. Pe masa bine infainata am format 4 franzele.
  11. Franzelele se pun pe tava cu hartie de copt a aragazului.
  12. Am lasat 20 minute sa creasca aluatul.
  13. Inca 20 minute am dat tava la cuptor la 60 grade.
  14. Pe fundul aragazului am pus alta tava cu apa care a format aburi la cocerea franzelelor.
  15. Am copt franzelele 35 minute la 205 grade ventilatie [ cu aburi ] .
  16. Am oprit focul, am scos tava cu apa aburinda si am lasat asa franzelele pana seara cand m-am intors acasa.
  17. Franzelele mele cu lapte acru, cimbru  si busuioc sunt minunate, au o coaja asemanatoare ca a painii de casa coapta la cuptorul cu lemne.

TIPS-URI

1

Cimbrul si busuiocul nu au avut un gust pronuntat. Au dat o aroma placut si usor sesizabila painii .

2

Faina trebuie sa fie la temperatura camerei .

3

La fel si laptele acru si apa calduta ca aluatul sa dospeasca mai usor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painea Soacrei