Florile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs.
Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Atenție trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite. Cantitățile pot fi variabile, plus/minus 10 % ;)
Floarea de sos curățată se scufundă, în amestecul de mai sus, apoi se scoate și se pune la prăjit în uleiul fierbinte. Se prăjește cca. 5 minute, întorcându-se pe ambele părți.
După ce s-a rumenit, se scoate, pe un șervet absorbant, se pudrează din belșug cu zahăr pudră vanilinat și se savurează ca atare sau cu dulceață, după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!
1
O nouă rețetă pe repede înainte, fără poze de prezentare, dedicate. Un dulce simplu si gustos din copilărie! ;) În unele regiuni socul abia înflorește ;) așa că spor la treabă și poftă mare! :-*