A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa crema de urzici

Postat de: RODIMUR in Supe

Se aleg urzicile, se îndepărtează rădăcinile și se spală bine în 4-5 ape. Se opăresc urzicile în apă cu sare, se strecoară și se pun din nou la fiert, cu alți 2 litri...Citeste continuarea

Crutoane picante, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Piine

Feliile de pâine se taie în cubulețe. Se face un ”dresing” din cele două tipuri de ulei și din condimente (sarea și piperul, după gust) și după omogenizare, se...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu mustar la...

Postat de: timea in Multicooking

Intr-un bol amestecam uleiul de masline impreuna cu condimentele si mustarul. Ungem cu acest amestec bucatile de carne si lasam la rece timp de o ora. Conectam Multicooker-ul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza, apoi se adauga si...Citeste continuarea

Ciorba cu leguma porcu (leguma mea...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai am pus oasele la fiert cu putina sare in oala sub presiune. Dupa ce au fiert oasele le-am scos din zeama, am maruntit carnea de pe ele, oasele le-am taiat pe din doua, ca-mi place mult...Citeste continuarea

Humus cu avocado

Postat de: simona72 in Mancaruri de post

Pentru ca nu am folosit o conserva, timpul de preparare a fost mai lung. Am pus de seara pana dimineata nautul la inmuiat in apa calduta. Am scurs apa in care a stat peste noapte, am pus apa...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu quinoa si...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Taie dovleceii pe jumatate si scobeste-i in interior cu o lingurita. Amesteca intr-un castron quinoa cu morcovul ras, ceapa verde tocata marunt, ardeiul gras tocat cubulete, mararul...Citeste continuarea

Drob din ficat de porc, in foietaj

Postat de: ancutsa in Ficat

  Se spală ficatul, se porţionează şi se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu apă şi un praf de sare. Se ia spuma la nevoie. Când este bine făcut (este gata...Citeste continuarea

Portofele cu urzici, de post

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu rosii si taitei la...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Parliti pulpele pe flacara aragazului de puf, le spalati bine. Rosiile le puneti intr-o cratita cu apa care fierbe, le lasati sa clocoteasca 1-2 minute, apoi le scoateti pe o farfurie. Cand sunt...Citeste continuarea

Chiftelute din legume

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Cartofii si morcovii spalati, curatati se pun la fiert. Soia se pune la hidratat in apa clocotita. Ciupercile spalate se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se...Citeste continuarea

Plachie picanta de peste cu...

Postat de: Oana in Multicooking

Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si seteaza programul Brown/Sote pentru 10 minute. Cand s-a incins adauga ceapa taiata solzisori si...Citeste continuarea

Pate de ficat pregatit la...

Postat de: privatelaura in Multicooking

Ficatul de pasare se spala si se curata de pielite, etc. Ceapa si usturoiul se spala. Pentru marinada, se foloseste cate o legatura din fiecare, restul pentru gatit. Intr-un vas se asaza...Citeste continuarea

Muschi de vita cu sparanghel si...

Postat de: momo121 in Vita

Pentru inceput punem la fiert intr-un ibric mai marisor apa cu sare, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam sparanghelul pe care il spalam, il curatam de frunzulitele mici de pe margini si...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu seminte si...

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Se cerne faina si se amesteca cu sarea, apoi se pun semintele de in macinate si de susan nemacinate. Se adauga untul sau margarina care se topeste si se amesteca impreuna cu faina pana se formeaza...Citeste continuarea

Humus cu avocado pregatit la...

Postat de: gaby_d in Multicooking

Am pus nautul in apa rece la inmuiat si l-am lasat peste noapte. Dimineata am frecat usor in palme si am curatat pielitele care s-au luat de pe naut. Am aruncat apa si am pus nautul in...Citeste continuarea

Supa de vitel la Multicooker-ul...

Postat de: mitinita in Multicooking

Legumele se curata si se spala.  Se introduc in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune impreuna cu osul de vitel. Se adauga sare dupa gust si 2,5 litri de...Citeste continuarea

Chiftele cu sos sub capac de piure

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Cartofii curăţati se pun la fiert in apa rece cu sare, cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert, se strecoara, se adauga untul si smantana si se bat energic, pana ce se...Citeste continuarea

Gulii umplute cu carne de porc,...

Postat de: diaconta in Multicooking

Se scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii. Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii. Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt,...Citeste continuarea

Tarta cu carne, usturoi verde si...

Postat de: ancutsa in Mancaruri cu carne

  Se lasă foietajul la dezghețat, la temperatura camerei. Se ung câteva foi de foietaj cu puțin ulei, se împăturesc și se așază cu grijă într-o tavă de...Citeste continuarea

Placintele Smiley de cartofi, de post

Postat de: vasimur in Mancare copii

Spălăm cartofii și îi punem la fiert (cam 30-40 minute), în coajă, în apă cu puțină sare. Sunt fierți atunci când furculița intră ușor când îi...Citeste continuarea

Peste in crusta de malai prajit, cu...

Postat de: ancutsa in Crap / Caras

  Se curăță peştele de solzi, se spală și se taie felii. Se sărează peștele şi se tăvălește prin mălaiul cu făina amestecate pe o tavă. Într-o tigaie cu ulei...Citeste continuarea

Desert cozonac de post cu suc de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Aducem ingredientele la temperatura camerei, în special făina. Cernem făina într-un vas și îi facem o adâncitură la mijloc, unde punem drojdia plus o lingură de...Citeste continuarea

Friptura de porc cu chimen si rosii...

Postat de: eumimi in Porc

Curatam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc.  Punem carnea intr-un vas, adaugam...Citeste continuarea

Desert prajitura Semiluna cu gem si...

Postat de: eumimi in Prajituri

Topim untul si-l lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.  Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci pleurotus, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei, la foc mic, până ce se înmoaie și devin transparente. Se spală ardeiul gras, se...Citeste continuarea

Desert ecleruri cu vanilie,...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se începe mai întâi cu sosul caramel, pentru că necesită timp pentru răcire și îngroșare. Așadar, pentru sosul caramel: într-un ibric mai mare se...Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus fripte cu chives

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ciupercile se spala, apoi se taie fâșii, se asezonează cu sare. În tigaia cea mai folosita din Casa Zmeilor, mai bine zis Dubleta a la Turyke :D se pune uleiul de dovleac la...Citeste continuarea

Desert briose de post cu banane

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un bol puneti laptele de orez cu zaharul brut, amestecati cu un tel pana ce, acesta din urma, s-a topit. Adaugati uleiul si vanilia. Bananele le decojiti, le rupeti bucatele si le puneti...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti - de post

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-o cratita se pune laptele de orez si zaharul. Se transfera oala pe foc si se incalzeste pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul cu rom apoi margarina. Se amesteca pana se topeste...Citeste continuarea

Briose cu legume mexicane (de post)

Postat de: autodiag in Mancaruri de post

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Apa si uleiul se pun intr-un castron. Se adauga faina, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si busuiocul si se mixeaza. Se incorporeaza legumele...Citeste continuarea

Pasta din pate de gasca cu mix de...

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Desfacem conservele de pate si punem continutul lor intr-un vas incapator. Scurgem feliile de gogosari in otet si le tocam marunt. Le adaugam peste pate impreuna cu dulceata de ardei iuti....Citeste continuarea

Desert chec cu fructe confiate

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Separat se amesteca laptele de orez cu zaharul si zaharul vanilat pana se topesc. Se adauga uleiul apoi se toarna peste ingredientele...Citeste continuarea

Ciorba de stevie (de post)

Postat de: autodiag in Ciorbe

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Bucatica de...Citeste continuarea

Chiftelute de naut

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

Punem boabele de naut la inmuiat peste noapte in apa rece. A doua zi le scurgem si le mixam in robotul de bucatarie pana devin o pasta.Adaugam ceapa, leurda,loboda si patrunjelul tocate si...Citeste continuarea

Frigarui de pui cu sos de iaurt si...

Postat de: ladydi in Pui

Pregatim o marinada astfel: Intr-un bol adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie,usturoiul si leurda tocate, sarea, oregano si boiaua. Amestecam bine si adaugam carnea de pui taiata in...Citeste continuarea

Bulgur colorat cu snitele de soia

Postat de: costi7hector in Mancaruri de post

Se pune intr-o oala apa cu sare la fiert. Cand incepe sa fiarba apa se adauga bucatile de soia si se lasa la foc mic pana ce se inmoaie. Intre timp se curata legumele, se toaca ardeiul, ceapa...Citeste continuarea

Humus cu sfecla

Postat de: costi7hector in Mancaruri de post

Se pune nautul la inmuiat seara si se lasa pana dimineata. Dimineata se scurge apa si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se pune la scurs, dar se pastreaza ceva zeama in care a...Citeste continuarea

Fasole batuta, servita cu mamaliga

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...Citeste continuarea

Bame cu perje uscate

Postat de: monicamarton in Mancaruri de post

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul....Citeste continuarea

Desert briose bicolore cu banuti de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului....Citeste continuarea

Chiftelute de post din dovlecei

Postat de: stefy_a in Mancaruri de post

- se curata si se spala legumele - dovleceii si ceapa uscata se dau prin razatoarea mica si se scurg de apa pe care o lasa - morcovul se da si el prin razatoarea mica - patrunjelul si firele...Citeste continuarea

Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

  Punem la copt cartofii si sfecla intr-o tava, la 200 de grade C. Intre timp incepem sa pregatim sosul vanatoresc. Spalam si curatam legumele.Telina si morcovii ii dam pe razatoarea...Citeste continuarea

Chiftelute din legume la cuptor

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Am curatat legumele. Le-am spalat si le-am tocat marunt cu ajutorul robotului. Dar pot fi date si pe razatoarea cu gauri mici. Le-am stors bine si le-am lasat putin pe prosoape de...Citeste continuarea

Budinca de macaroane cu branza si...

Postat de: cristina1985 in Mancare copii

Stafidele se tin in apa cu 1 lg esenta rom. Se pune apa la fiert,iar cand da in clocot,se pune putin sare , macaroanele si capac . Se fierb cat considerati sau cat scrie pe ambalaj (eu le-am...Citeste continuarea

Reteta traditionala de varza calita...

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Cum se prepara Reteta traditionala de varza calita cu orez - Simpla si gustoasa Varza se toaca, se sareaza si se amesteca cu mana cateva secunde. O lasati asa pana va ocupati de celelalte...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de zmeura si...

Postat de: TAB1TA in Torturi

Blatul: Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana nu s-a mai simtit zaharul. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si l-am adaugat...Citeste continuarea

Paste cu ardei copti, sos picant si...

Postat de: RODIMUR in Paste

Ardeii copți se scot din timp din congelator, ca să se decongeleze natural și se pun de la bun început într-o strecurătoare, ca să se scurgă zeama. Când s-au decongelat...Citeste continuarea

Supa crema de broccoli, zucchini si...

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Broccoli se taie in bucati mici, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare. Intr-o alta craticioara taiem morcovul si zucchini si le punem la fiert, la sfarsit adaugam...Citeste continuarea

Smoothie de ananas cu kiwi si rodie

Postat de: merisor67 in Love Smoothies

Tăiem ananasul în rondele, le curățăm coaja și partea tare din mijloc, apoi le tăiem în cuburi. Curățăm cele două kiwi de coajă și, de asemeni, le tăiem în cuburi....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]