Reteta pe care v-o aduc astazi in atentie – Vita brezata la Slow Cooker Crock Pot – i-a facut pe copiii mei sa-mi strice sesiunea foto, „furand” carne din farfurie in timp ce eu ma straduiam sa gasesc unghiul bun din care sa va arat cat de frageda poate fi si cum se desface in fasii, fara insa a se prezenta inestetic!
Deci, e clar cat de buna a iesit, da?
Mai facusem vita brezata, insa in modul traditional, mod care ma tinea destul de mult pe langa aragaz, fiind necesar sa tot verific carnea, sa tot adaug apa/vin, sa am grija sa nu se prinda, pana cand era suficient de patrunsa.
Cu aparatul de gatit Slow Cooker Crockpot n-a fost necesar. Sa nu mai zic de diferenta gustului final 😉
15 minute, atat am stat langa aragaz, brezarea fiind o combinatie intre doua metode de gatire, uscata si umeda, prajire rapida si fierbere lenta, la temperatura mica, cea din urma pretandu-se PERFECT la ceea ce face un aparat de gatit Slow cooker.
Prin brezare alimentele sunt prajite la foc iute, rapid, pana cand prind o crusta si isi intensifica gustul, iar prin gatire lenta, in lichid dar care sa nu acopere perfect carnea, la temperatura mica. se obtine un gust deosebit, grozav de bun!
Vita brezata la Crock Pot Slow Cooker
Radu Popovici spune „Brezarea se bazeaza pe temperatura, timp si umezeala pentru a rupe tesuturile tari, gelatina si colagenul din carne, ceea ce o face ideala pentru a gati bucatile de carne mai tari si mai ieftine.” – deci nici ca puteam gati vita intr-un alt mod mai potrivit.
Reteta de azi face parte dintr-o frumoasa campanie in care ma simt onorata sa fiu inclusa. O campanie in care bloggeri dragi si priceputi va conving, pas cu pas, ca se poate gati extrem de sanatos si gustos acasa, mai ales atunci cand ai ca ajutor pentru asta aparatul Slow Cooker 4.7L Digital CrockPot”
Pretul la care poti achizitiona si tu aparatul nu este deloc mare. Pe internet gasesti sute de retete slow cooker ( (pe site-ul produsului o intreaga colectie) pe care le poti gati. In plus, pe foarte multe grupuri de facebook f poti citi pareri si poti cere sfaturi, asa ca eu nu pot decat sa-ti spun:
Ia-l acasa si bucura-te!
Pregateste o tigaie antiaderenta, incapatoare.
Incinge 3 linguri de ulei. Pune bucatile de vita. Rumeneste-le pe fiecare parte cate 4-5 minute.
Adaauga legumele si mai caleste inca 5-7 minute totul, amestecand usor, cand si cand.
Potriveste gustul de sare.
Pregateste vasul aparatului Crockpot – 4.7L Digital
Toarna amestecul, pune o foaie de dafin si cateva boabe de piper, toarna vinul si apa (isi mai lasa si carnea si legumele lichid) pune capac si seteaza aparatul.
Alege programul ‘High’, timp 4 ore. Nu ridica capacul! Fiecare ridicare a capacului aduce cu sine o prelungire a programului cu 30 minute, asa ca nu cred ca ai motiv sa faci asta.
Atat pe modul High, cat si pe modul Low se ajunge la aceeasi temperatura, diferenta fiind doar de timpul necesar pentru ca slow cooker Crock-Pot sa atinga punctul de fierbere (100°C).
Nu-ti pot descrie cat de bine miroase in casa cand programul e spre final!
Poti face ce vrei tu intre timp, preparatul nu se arde, nu se afuma, nu se prinde de vas, nu trebuie sa-i ai grija deloc! La finalul programului aparatul se opreste automat si trece pe programul de pastrare la cald. Da’ parca nu ti-as recomanda sa il lasi, mancarea e buna proaspata!